Η Ρωσία επιστράτευσε δελφίνια-κατασκόπους στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία

397

Η Ρωσία έχει αναπτύξει εκπαιδευμένα δελφίνια του πολεμικού ναυτικού στην είσοδο του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USNI).

Οι δορυφορικές εικόνες που μελετήθηκαν οδήγησαν το USNI στο συμπέρασμα ότι απεικονίζουν ότι τα δελφίνια μεταφέρθηκαν στην τοποθεσία κατά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο για την προστασία μιας ναυτικής βάσης στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία επιστράτευσε δελφίνια-κατασκόπους στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία
Απόσπασμα των εικόνων που μελέτησε το USNI

Η Σεβαστούπολη λέγεται ότι είναι η πιο σημαντική ναυτική βάση της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, που στεγάζει πλοία υψηλής αξίας εκτός εμβέλειας των ουκρανικών πυραύλων – αλλά ευάλωτα σε υποβρύχιες επιθέσεις και επιχειρήσεις δυτών.

Παραδοσιακά, τα θαλάσσια θηλαστικά έχουν εκπαιδευτεί τόσο από τον αμερικανικό όσο και από τον ρωσικό στρατό για να βοηθούν σε υποβρύχιες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις κατά δυτών.

Μια φάλαινα beluga που φορούσε ρωσικό λουρί αναγνωρίστηκε ως “κατάσκοπος” για ένα ρωσικό ερευνητικό πρόγραμμα όταν βρέθηκε στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας το 2019.

Πρόγραμμα θαλάσσιων θηλαστικών του Ναυτικού των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι τα δελφίνια μπορούν να εκπαιδευτούν για να “βοηθήσουν το προσωπικό ασφαλείας στον εντοπισμό και τη σύλληψη μη εξουσιοδοτημένων κολυμβητών και δυτών που μπορεί να επιχειρήσουν να βλάψουν τους ανθρώπους, τα πλοία ή τις λιμενικές εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού”.