Καταιγιστικές εξελίξεις με τη σπιτονοικοκυρά του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου – Οι καταθέσεις που «καίνε» τον Μάνο

306

Νέες πληροφορίες για το θρίλερ της Πάτρας έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο προχωρούν οι έρευνες των αρχών αναφορικά με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Εκτός των θανάτων των τριών κοριτσιών, στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και η υπόθεση του θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μια την άλλη σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Όλες οι καταθέσεις συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι ο θάνατος της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλα Πισπιρίγκου «επισπεύσθηκε», μιας και η ηλικιωμένη δεν βρισκόταν σε κατάσταση να δικαιολογεί τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.

Είχε σταματήσει να πληρώνει

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα pelop.gr, ο Μάνος, όπως είναι γνωστό, είχε πληρεξούσιο, από την ίδια, για να διεκπεραιώνει όλες τις υποχρεώσεις της και να τη φροντίζει, με τα χρήματα των δύο συντάξεών της (1.500 ευρώ περίπου μηνιαίως).

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, όπως προκύπτει από πολλά στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η Ασφάλεια Πάτρας – καθότι διενεργεί την Προκαταρκτική Εξέταση της υπόθεσης – δεν συνέβαινε.

Ο Μάνος, απ’ όταν απέκτησε το πληρεξούσιο (το 2017), σταμάτησε να πληρώνει τραπεζικές και άλλες υποχρεώσεις της θανούσης και έτσι – εκτιμάται από τις αρχές – ότι, ίσως χρησιμοποιούσε το μεγαλύτερο μέρος των συντάξεων… και για ίδιο όφελος!

Εξάλλου, όπως μέχρι στιγμής προκύπτει από τον ΕΦΚΑ, εισέπραξε μία τουλάχιστον σύνταξη μετά τον θάνατό της.

Η γυναίκα, τον Σεπτέμβριο του 2020, εισήχθη στο Νοσκομείο Ρίου και μετά από λίγες μέρες απεβίωσε. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όλως περιέργως, ανέφερε λανθασμένη ημερομηνία θανάτου στους συγγενείς της εκλιπούσης, μάλλον για να γίνει η ταφή της χωρίς την παρουσία τους.

Οι καταθέσεις «καίνε» τον Μάνο

Στο μεταξύ, περίοικοι έχουν αναφέρει ότι από την κατάσταση της υγείας της Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου δεν προοιωνιζόταν ξαφνικό τέλος.

Χθες, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Αννα Μαστοράκου, έχοντας εξουσιοδότηση από τους θεράποντες γιατρούς, διαβεβαίωσε ότι ήταν πολυοργανική η ανεπάρκεια της 69χρονης και όσα αναγράφονται στο πιστοποιητικό θανάτου, αναλυτικά, σημαίνουν ότι απεβίωσε από προχωρημένη σηψαιμία.

Τέλος, όσον αφορά στην υπογραφή του πιστοποιητικού θανάτου δεν έγινε από γιατρό του Τμήματος Εφημερευόντων, αλλά από την θεράπουσα γιατρό, που είχε παραμείνει στο Νοσοκομείο, για να τονιστεί ότι παρατηρείται αυτό και δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο…

Από το «έλα λίγο στη θέση της» στο «καλά κάνεις και δεν είσαι με την άλλη»

Την ίδια στιγμή, σε νέα μηνύματα που έρχονται στη δημοσιότητα, ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται να έλεγε σε φίλο του, μετά τη σύλληψη της συζύγου του, πως δεν είναι μπλεγμένος στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, ενώ τότε διαβεβαίωνε για την αθωότητα της 33χρονης μητέρας των παιδιών του.

Στο δελτίο ειδήσεων του Star δημοσιεύτηκαν τα μηνύματα που είχε ο Μάνος Δασκαλάκης με φίλους του και στο πρώτο μήνυμα στις 22 Μαρτίου ανέφερε: «Αν υπήρχε μια περίπτωση να έχει κάνει κάτι σε ένα παιδί, θα την είχα σκοτώσει εγώ, με τα ίδια μου τα χέρια. Πάνω στις ψυχές των τριών παιδιών μου, πλούτισαν όλα τα κανάλια και ακόμη και οι πιο μικρές εφημερίδες και δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση, ούτε ασφυκτικός θάνατος, ούτε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Μην παραπλανιέσαι. Αυτή τη στιγμή, μια μάνα που έχει χάσει τρία παιδιά, χτυπιέται από παντού. Έλα λίγο στη θέση της».

Την επόμενη ημέρα έγινε ο εξής διάλογος:

  • Φίλος: Εσένα σε πιστεύω ότι δεν έχεις πειράξει τρίχα από τα παιδιά, αλλά για τη Ρούλα όχι…
  • Μάνος: Άκουσέ με που σου λέω πέντε πράγματα παραπάνω…
  • Φίλος: Μακάρι να τελειώσει γρήγορα αυτό το πράγμα, πραγματικά. Και να αφήσουν αυτές τις ψυχούλες να ηρεμήσουν, γιατί κάθε μέρα τα μελετάνε.
  • Μάνος: Μην το λες σε εμένα αυτό φίλε. Έχω αγανακτήσει… Και το κυριότερο είναι ότι δεν ακούγεται μισή αλήθεια. Και φτιάχνουν μαρτυρίες δικές τους και τα κάνουν όπως να’ ναι…
  • Φίλος: Αδελφέ, αν είσαι αθώος τράβα και εγώ μαζί σου.
  • Μάνος: Ηρέμησε, παρακολούθα και θα δεις… Δεν έχω να φοβηθώ κάτι… Κάνε λίγο υπομονή… Δεν υπάρχει ένας από όσους με ξέρουν να πουν κάτι εναντίον μου. Σταμάτα εδώ και θα δεις… Μην μιλήσεις σε κανέναν, μέχρι να με ακούσεις…
  • Φίλος: Μαζί σου είμαι. Με την άλλη όχι όμως…
  • Μάνος: Έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου… Καλά κάνεις και δεν είσαι με την άλλη…
  • Φίλος: Πες μου μόνο ότι δεν είσαι μπλεγμένος. Μόνο αυτό σε παρακαλώ…
  • Μάνος: Ούτε στο μισό τις εκατό. Καλό βράδυ φίλε και συγγνώμη…
  • Φίλος: Γιατί συγγνώμη;
  • Μάνος: Συγγνώμη που σου είπα να μην βιάζεσαι να κρίνεις.
  • Φίλος: Ξέρεις πράγματα; Αν ναι, στείλτα ανώνυμα κάπου.
  • Μάνος: Έχω μιλήσει…