Barcelona Open: Πέρασε τον Dimitrov o Στεφ – και τώρα Alcaraz (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον Grigor Dimitrov, μια γρήγορη και άνετη επικράτηση, για να μπει στα προημιτελικά του Barcelona Open, όπου θα αντιμετωπίσει αργότερα σήμερα τον Çarlos Alcaraz.

783
Σε καλή κατάσταση βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς και παρότι ολοκλήρωσε αργά το βράδυ χθες την αναμέτρησή του με τον Ilya Ivashka, ήταν φρέσκος σήμερα και επικράτησε του Grigor Dimitrov με 6-1, 6-4, για τον 3ο γύρο του Barcelona Open.

Η μέρα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί για τον 23χρονο πρωταθλητή μας, που αργότερα σήμερα, περίπου στις 20:00 ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει τον Carlos Alcaraz για την προημιτελική φάση του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Στην πρώτη από τις δυο αποστολές που έχει για σήμερα ο Στέφανος, φρόντισε να μην ξοδέψει πολλή ενέργεια, αφού έμεινε στο γήπεδο μόλις για 70 λεπτά.

Μπήκε πολύ δυνατά και κυριάρχησε κατά κράτος στο 1ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-0 και τελικά το κατέκτησε με ακόμα ένα break – το 3ο του – για το 6-1.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος αντιμετώπισε κάποια προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς, αλλά φρόντισε να τα ξεπεράσει και να ολοκληρώσει την επικράτηση χωρίς να μπλεχτεί σε περιπέτειες.

Συγκεκριμένα έμεινε πίσω 2 φορές με break, στο 0-1 και στο 2-3, και τις δυο όμως απάντησε άμεσα και ισοφάρισε. Αφού κράτησε το σερβίς του στο κρίσιμο 9ο game και προηγήθηκε με 5-4, ο Στέφανος έβαλε σε θέση πίεσης τον Dimitrov, που δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του όταν σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά και στο πρώτο match point του Στέφανου έκανε διπλό λάθος.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Τσιτσιπά επί του Dimitrov σε 4 αναμετρήσεις (3-1) και η 2η στο χώμα (2-0). Ο Έλληνας παίκτης έφτασε επίσης τις 7 διαδοχικές νίκες στη φετινή χωμάτινη σεζόν και αργότερα σήμερα θα διεκδικήσει την 8η, απέναντι στον Carlos Alcaraz.

Ο 19χρονος Ισπανός, που νωρίτερα κέρδισε τον Jaume Munar με 6-3, 6-3, επίσης χωρίς να δαπανήσει πολλή ενέργεια, έχει κερδίσει τον Στέφανο και στις 2 προηγούμενες συναντήσεις τους, που ήταν ωστόσο σε σκληρές επιφάνειες, στο US Open το 2021 και φέτος στο Μαϊάμι.