Ευχαριστήριο προέδρων Επιμελητηρίων Πιερίας & Πέλλας σε Υπουργό κ. Γεώργιο Γεωργαντά

435

Το Επιμελητήριο Πιερίας και το Επιμελητήριο Πέλλας διά των Προέδρων τους, κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και κ. Ιορδάνη Τσώτσου, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, τέως Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για τη συμπαράστασή του στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου «Ανάπτυξη και Αναβάθμιση Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακών Υπηρεσιών των Επιμελητηρίων» και για τη δυνατότητα της δωρεάν φιλοξενίας των απαιτουμένων εφαρμογών για την εξυπηρέτηση των επιμελητηριακών μελών, από το δημόσιο πυλώνα GCLOUD της Γενικής Γραμματείας Περιφερειακών Συστημάτων.

Τα Επιμελητήρια Πιερίας και Πέλλας είναι τα πρώτα Επιμελητήρια της Κεντρικής Μακεδονίας τα οποία ψηφιοποιήθηκαν, χάρη στις συντονισμένες ενέργειές τους και την άριστη συνεργασία τους με το υπουργείο, εξασφαλίζοντας στα μέλη τους μια σειρά αξιόπιστων και υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσιών, εντελώς δωρεάν.

Οι υπηρεσίες αυτές συνοψίζονται:

  1. Αναβάθμιση εσωτερικής υποδομής μηχανογράφησης σε σύγχρονη Cloud πλατφόρμα ως βάση για την παροχή ολοκληρωμένων web υπηρεσιών και τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας του Νομού.
  2. Νέο Δυναμικό Portal με μοντέρνα αισθητική με σύγχρονη τεχνολογία, με ειδική εφαρμογή για κινητές συσκευές (PWA) και φιλικό προς ΑΜΕΑ.
  3. Μείωση της γραφειοκρατίας και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για όλες στις συναλλαγές με το Επιμελητήριο, όπως πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και συνδρομές.
  4. Ολοκληρωμένη προβολή των Επιχειρήσεων μέσα από έναν σύγχρονο Επιχειρηματικό Οδηγό με διαδραστικό χάρτη και ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών (Β2Β) μεταξύ των επιχειρήσεων του νομού.
  5. Υποστήριξη της τοπικής απασχόλησης με εφαρμογή αυτόματης ταύτισης προσφοράς και ζήτησης εργασίας.
  6. Ανάδειξη του Τουριστικού Επιχειρείν και της Πιερίας ως ιδανικού Τουριστικού Προορισμού.
  7. Πλατφόρμα διαβούλευσης και εφαρμογή δημοσκοπήσεων για την τοποθέτηση των μελών του Επιμελητηρίου πάνω σε κρίσιμα ζητήματα και θέματα της επιχειρηματικότητας.
  8. Αναβάθμιση των μηχανισμών επικοινωνίας με τα μέλη του με σύγχρονες εφαρμογές αποστολής newsletter αλλά και διαχείρισης αιτημάτων των επιχειρήσεων.
  9. Έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των μελών του για επιχειρηματικά νέα, διαγωνισμούς, χρηματοδοτήσεις και εκθέσεις.

Όλες οι εφαρμογές του έργου υλοποιήθηκαν με γνώμονα την ευκολία χρήσης και χρησιμοποιήθηκαν State of the Art τεχνολογίες με σκοπό την ψηφιακή θωράκιση του Επιμελητηρίου για τα επόμενα χρόνια ώστε να συνεχίσει να προφέρει υπηρεσίες υψηλής αξίας προς τα μέλη του.

Οι Πρόεδροι

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου Επιμελητηρίου Πιερίας

Ιορδάνης Τσώτσος Επιμελητηρίου Πέλλας