Συνάντηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας με τους Βουλευτές του νομού

288

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας, πραγματοποίησε κύκλο συναντήσεων με τους βουλευτές του νομού Πιερίας.

Βασικά αντικείμενα των συζητήσεων ήταν, τα προβλήματα που προκαλεί η απομάκρυνση των ιατρών από τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία καθώς επίσης και οι διαρκείς ελλείψεις βασικών φαρμάκων από την ελληνική αγορά. Επιπλέον συζητήθηκαν διάφορα θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Όσον αφορά στο θέμα των αγροτικών ιατρείων, ενημερώσαμε τους κυρίους βουλευτές για την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν ασθενείς και φαρμακοποιοί στην επαρχία του νομού και για τους κινδύνους που επιφυλάσσει στη Δημόσια Υγεία η αποδυνάμωση τους.

Μεταφέραμε τους προβληματισμούς μας και καταθέσαμε προτάσεις για την άμεση επιστροφή των ιατρών.

Στη συνέχεια, τους ενημερώσαμε για τις αυξανόμενες ελλείψεις αρκετών φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Μέσω εκτενών συζητήσεων αναδείξαμε τις αιτίες που οδηγούν σε αυτές και καταθέσαμε σαφείς προτάσεις για τη μείωση τους.

Ευχαριστούμε και τους τέσσερις βουλευτές που μας δέχτηκαν και αναμένουμε οι αιτήσεις και οι προτάσεις μας να προωθηθούν στους αρμόδιους φορείς.

Για το Φαρμακευτικό Σύλλογο

Ο πρόεδρος                                         Ο γενικός γραμματέας
ΚΟΥΙΜΤΖΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ                  ΠΑΧΥΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ