Βρετανία: Σύλληψη ενός άνδρα με μαχαίρι κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ

428

Στη σύλληψη ενός άνδρα που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και απείλησε δύο αστυνομικούς του υπουργείου Άμυνας συνέλαβε τη Δευτέρα η βρετανική αστυνομία, κοντά στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

“Γύρω στις 08:50, ένας 29χρονος άνδρας, ο οποίος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, απείλησε δύο αστυνομικούς του Υπουργείου Άμυνας. Οι αστυνομικοί τον έθεσαν υπό περιορισμό με τη χρήση taser. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

“Συνελήφθη ως ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας και κατοχή επιθετικού όπλου και παραμένει υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του κεντρικού Λονδίνου. Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως συνδεόμενο με την τρομοκρατία”.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού η βρετανική αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο Whitehall, στο κέντρο του Λονδίνου, όπου βρίσκονται πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας, ενώ οδηγεί στο γραφείο και την κατοικία του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Horse Guards Parade, ένα χώρο τελετουργικών παρελάσεων δίπλα στον δρόμο Whitehall, που έχει θέα στο St James’s Park.