Η Π.E. Πιερίας και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους στις δράσεις της Περιφέρειας για πιστοποίηση της διαδρομής «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» από το Συμβούλιο της Ευρώπης

336

Εκπαιδευτική επίσκεψη των φοιτητών και των Καθηγητών του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου, στον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας.

Η δράση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας στο ευρωπαϊκό έργο Cult-RinG Interreg Europe και των ενεργειών για πιστοποίηση της πολιτιστικής διαδρομής «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκαν στους φοιτητές και στους Καθηγητές τους οι τελευταίες στοχευμένες ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, μέσω του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που έχουν ιδρύσει από κοινού, για την ανάπτυξη και την προβολή της διαδρομής του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία, όπως το δίγλωσσο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ακολουθώντας τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία» που δημιουργήθηκε πρόσφατα καθώς και  ο ειδικός χάρτης τσέπης με τα Προσκυνήματα της Πιερίας όπου αναφέρονται τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή.

Επίσης, αναφέρθηκαν περιληπτικώς οι καινοτόμες δράσεις με χρήση ψηφιακών τεχνολογιών που προτείνουν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σχετικά με τη Δημιουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής του Αποστόλου Παύλου.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η περιοχή μας έχει πολλά και ζωντανά τεκμήρια παρουσίας του Αποστόλου Παύλου και θεωρώ ότι η δημιουργία και πιστοποίηση πολιτιστικής διαδρομής θα μπορέσει να δώσει προστιθέμενη αξία στην Πιερία και σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Είμαι βέβαιη ότι όλα αυτά που έχουμε υλοποιήσει σε αγαστή συνεργασία με την Ιερά μας Μητρόπολη, καθώς και όσα σχεδιάζουμε για το άμεσο μέλλον υπό την πατρική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου, θα συμβάλουν δυναμικά στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον κλάδο του προσκυνηματικού τουρισμού. Η Πιερία έχει να προσφέρει πολλά σε κάθε ταξιδιώτη και επισκέπτη, λόγω του θρησκευτικού της πλούτου, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μέσα από την μακραίωνη ιστορία της».