Επεισόδιο στον Έβρο: Ανταλλαγή πυροβολισμών με νεκρό έναν παράτυπο μετανάστη στο ποτάμι

90
«Ο Εβρος είναι ιδιόμορφος ποταμός με λασπώδη βυθό. Προχωράς στο ένα μέτρο και βρίσκεσαι σε μια τρύπα τριών μέτρων. Εχει δίνες που σε ρουφάνε και γι’ αυτό αναποδογυρίζουν εύκολα οι βάρκες», λέει ο έμπειρος ιατροδικαστής. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σοβαρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της ελληνικής συνοριοφυλακής και τουρκικού σκάφους με παράτυπους μετανάστες φέρεται κατά πληροφορίες της Καθημερινής να έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στον ποταμό Έβρο, κοντά στο Σουφλί, με μια μετανάστρια να πέφτει νεκρή από κοντινό, όπως αναφέρεται, πυροβολισμό.

Το περιστατικό συνέβη περί τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, με τις ελληνικές αρχές να αναφέρουν ότι απάντησαν σε πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά όταν προειδοποίησαν βάρκα με 10-11 μετανάστες στον Έβρο να μην πλησιάσει την ελληνική.

Συγκεκριμένα Έλληνες συνοριοφύλακες εντόπισαν μια βάρκα με μετανάστες που βρισκόταν στην τουρκική πλευρά του ποταμού που χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία και προσπαθούσε να τον διασχίσει για να περάσει στις ελληνικές όχθες.

Στην προειδοποίηση για απομάκρυνση με φωτεινά σήματα (από φακούς) της ελληνικής συνοριοφυλακής, όχι μόνο δεν άλλαξε πορεία η βάρκα αλλά και άρχισαν οι πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά, με την ελληνική να απαντά με βολές στον αέρα

Τελικά οι ελληνικές αρχές εντόπισαν και περισυνέλεξαν πέντε παράτυπους μετανάστες, ενώ μια γυναίκα περισυνελέγη νεκρή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής, το πτώμα της άτυχης μετανάστριας έφερε τραύμα από σφαίρα στη δεξιά θωρακική χώρα. Σύμφωνα με ιστροδικαστή, το θανατηφόρο πλήγμα ήταν από κοντινή απόσταση, κατά τις εκτιμήσεις προερχόμενο είτε απο πυρά διακινητή είτε απο μέλη της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονταν στο σημείο και ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ.