Monte Carlo Masters: Έφυγε για 8άδα ο Στέφανος! (videos+highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε δυο πολύ κλειστά σετ με τον Laslo Djere, αλλά έκαμψε την αντίστασή του και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Monte-Carlo Masters.

529

Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, με τον Laslo Djere να προβάλει σθεναρή αντίσταση, αλλά τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι καλύτερος στο τέλος και των δυο σετ, για να πάρει τη νίκη με 7-5, 7-6 (1) επί του Σέρβου στο Court Rainier III.

Αυτή ήταν η 7η διαδοχική νίκη του Στέφανου στο Monte-Carlo και η 3η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Djere. Ο 23χρονος πρωταθλητής μας προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε Masters τουρνουά για φέτος και 13ο συνολικά στην καριέρα του.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Lorenzo Musetti με τον Diego Schwartzman, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο στα προημιτελικά.

Ο Στέφανος ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με break point, αλλά το έσβησε στο 3ο game και κράτησε το σερβίς του για το 2-1. Όσο περνούσε η ώρα πίεζε όλο και περισσότερο τον Σέρβο ο Έλληνας τενίστας, που είχε ένα set point στο 10ο game (4-5, 30-40) που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει και τελικά έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 12ο game, για να πάρει το 1ο σετ με 7-5.

Και στο 2ο σετ ο Στέφανος χρειάστηκε να σβήσει ένα break point στο 3ο game, κρατώντας ξανά το σερβίς του για το 2-1. Έχοντας αυτά τα 2 σβησμένα break points, ο υπερασπιστής του τίτλου κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του με επιτυχία σε όλη τη διάρκεια του ματς και να μην δεχτεί κανένα break.

Στο 2ο σετ δεν δέχτηκε break ούτε ο Djere, που άντεξε μέχρι το τέλος και μάλιστα χωρίς να απειληθεί με break point σ’ αυτό το σετ, παρότι πιέστηκε σε πολλά service games του. Στο tie-break ωστόσο ο Σέρβος έκανε πολλά λάθη, ενώ ο Στέφανος ήταν πολύ αποδοτικός και προσηλωμένος στον στόχο του, για να κυριαρχήσει κατά κράτος και να επιβληθεί με 7-1, ολοκληρώνοντας το νέο του θρίαμβο στο πριγκιπάτο.