Κοινό πλέγμα δράσεων στον τομέα του Τουρισμού από την Π.Ε. Πιερίας και το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ

457

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου, στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας, μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη κας Σοφίας Μαυρίδου και των Καθηγητών του  Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που εδρεύει στην Κατερίνη.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι Καθηγητές κ.κ. Δημήτρης Αηδόνης, Χάρης Αχχίλας, Δημήτρης Φωλίνας, ο υπ. διδάκτωρ του Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Σπανός καθώς και η υπεύθυνη Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας κα Ευαγγελία Μυλωνά.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του συμφώνου θεσμικής, διαθεματικής και  επιστημονικής συνεργασίας  μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που υπεγράφη στις αρχές Μαρτίου.

Επίκεντρό της ήταν η ανάπτυξη στρατηγικών δράσεων για τη διασύνδεση μεταξύ της ερευνητικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό και την αειφόρο τοπική ανάπτυξη.

Συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές η δημιουργία Παρατηρητηρίου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, μέσω του οποίου θα αναπτυχθεί ένα αειφόρο, στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο και πλάνο δράσεων με μετρήσιμους ρεαλιστικούς στόχους και τεκμηριωμένη και αντικειμενική προσέγγιση των τομέων του Τουρισμού και της Επιχειρηματικότητας σε βάθος πενταετίας και μάλιστα σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τον Τουρισμό λόγω των επιπτώσεων και της πανδημίας του κοροναϊού.

Το μοντέλο αυτό θα  συνιστά ένα διαρκές εργαλείο τουριστικού και επιχειρηματικού management, ενώ συγχρόνως θα αποτελεί τον συνεκτικό κρίκο των σχετικών επιχειρήσεων σε μια εποχή όπου  το δίπτυχο Τουρισμός-Επιχειρηματικότητα αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες ευημερίας και προόδου για όλη τη χώρα και ιδιαιτέρως για την Πιερία.

Επίσης, συμφωνήθηκε η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που   θα προάγει τον προσβάσιμο τουρισμό στην Πιερία και θα αναδεικνύει τις δραστηριότητες και γενικώς τις δυνατότητες που παρέχει ο νομός ως τουριστικός προορισμός, φιλικός για άτομα με αναπηρία. Η δημιουργία, δηλαδή,  ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών που θα εξασφαλίζει σε άτομα με μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία ή άλλες δυσκολίες πρόσβασης, το ισότιμο δικαίωμα στον τουρισμό και στην απόλαυση της μοναδικής ομορφιάς των περιοχών της Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου με αφορμή τη συνάντηση δήλωσε: «Η σημερινή σύσκεψη σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας γόνιμης συνεργασίας με το πανεπιστημιακό ίδρυμα της πόλης μας.  Μέσω των δράσεων που σχεδιάζουμε δίνουμε προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Πιερίας. Αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που παρέχει το Τμήμα τόσο σε στελεχιακό και επιστημονικό δυναμικό όσο και σε διαδικασίες, θα παρουσιάσουμε σύντομα ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό σχέδιο με δράσεις για τον τουρισμό, παράλληλα με την εποχή μας, με επένδυση στην τεχνολογία, σε καινοτόμες εφαρμογές και άλλα εργαλεία που μας επιτρέπουν να απευθυνθούμε σε ένα ευρύτερο κοινό».