“Έφυγε” ο σπουδαίος συνθέτης και τραγουδιστής Σταύρος Λογαρίδης

393

Σε ηλικία μόλις 69 ετών πέθανε από καρκίνο ο συνθέτης και τραγουδιστής, Σταύρος Λογαρίδης, που μαζί με τον Κώστα Τουρνά και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς ίδρυσαν τους Poll για να κάνουν τους δύο γνωστούς δίσκους, το «Άνθρωπε» και το «Λευκό Album».

Ξεκίνησε μουσική σε μικρή ηλικία, πριν πάει δημοτικό,  στην Κωνσταντινούπολη όπου γεννήθηκε το 1953, ενώ απέκτησε την πρώτη του κιθάρα στα 10. Στα 14 δημιούργησε το συγκρότημα Juniors και ύστερα το group Sphinx με τους Άλεξ Μπανάκη, Νάκη Σαρή και Μιχάλη Ασπιώτη, με τους οποίους κέρδισαν βραβείο παντουρκικού διαγωνισμού μουσικής της εφημερίδας Hurriyet. Στην Αθήνα ήρθε σε ηλικία 15 ετών, όταν έβγαλε και το πρώτο του 45άρι.

Ύστερα ο τότε διευθυντής της εταιρείας, Polydor, Ν. Αντύπας τον έφερε σε επαφή με τους Τουρνά, Ουίλιαμς και Παπαιωάννου και έτσι ιδρύθηκε το δημοφιλές συγκρότημα από το οποίο Λογαρίδης αποχώρησε το 1972, όταν τα υπόλοιπα μέλη αποφάσισαν να εμφανιστούν στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησαν τα συγκροτήματα «Ακρίτας» και αργότερα προσωπική πορεία με τους δίσκους. Μεταξύ άλλων έχει κυκλοφορήσει τους δίσκους «Ασπρόμαυρο» και «Άλλη γη», ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Μανώλης Ρασούλης, Γιώργος Ζήκα η Ελευθερία Αρβανιτάκη.