Ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε βοήθεια στους φιλορώσους αυτονομιστές του Ντονμπάς στην Ουκρανία

Οχήματα, τρόφιμα και γεννήτριες έστειλε μέσω των Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας ο Ιβάν Σαββίδης στους φιλορώσους αυτονομιστές του Ντονμπάς

210

Στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ντονμπάς, με 20 φορτηγάκια και 14 γεννήτριες, προχώρησαν οι Έλληνες της Ρωσίας, με επικεφαλής τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Η βοήθεια όμως δεν στάλθηκε τυχαία. Αποδέκτες της βοήθειας είναι οι φιλορώσοι αυτονομιστές της περιοχής, που δίνουν σκληρή μάχη δίπλα- δίπλα με τους Ρώσους στρατιώτες και ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επικείμενη μεγάλη επίθεση του στρατού του Πούτιν στην περιοχή.

Η βοήθεια παραδόθηκε στις διοικήσεις των… αυτονομιστών στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ, ενώ οι υπερασπιστές της Μαριούπολης ίσως δίνουν την τελευταία τους μάχη καθώς τα πυρομαχικά τελειώνουν.

Την αποστολή της βοήθειας επιβεβαίωσε με ανάρτησή του και ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, την οποία έχει αναγνωρίσει μόνον η Ρωσία, Ντένις Πουσίλιν στο Telegram. Σε αυτή, ο Πουσίλιν αναφέρει ότι:

“Η συγκεκριμένη αποστολή θα προσφέρει λύσεις στο πρόβλημα με την τροφοδοσία ρεύματος και είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα ‘απελευθερωμένα εδάφη'”. Παράλληλα, ευχαριστεί τον Ιβάν Σαββίδη, λέγοντας πως “εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στην Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας και τον επικεφαλής της Ιβάν Σαββίδη Ιγκνατίεβιτς, για τη βοήθεια και την υποστήριξή τους”.

Οπώς αναφέρεται στην ενημέρωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, την Πέμπτη 7 Απριλίου παρέδωσαν στη Μαριούπολη ανθρωπιστική βοήθεια και οχήματα, εξοπλισμένα με δεξαμενές, που περιείχαν έως και 30 τόνους πόσιμο νερό.

Οχήματα και γεννήτριες

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας απέστειλε από το Ροστόφ-ον-Ντον της Ρωσίας στη Μαριούπολη συνολικά 20 αυτοκίνητα UAZ και 14 γεννήτριες. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 7 Απριλίου, τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν “για την παροχή ιατρικής βοήθειας, καθώς και για την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Μαριούπολης, γειτονικών χωριών και αγροκτημάτων”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συλλογή βοήθειας για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί καταστροφές συνέβαλαν ελληνικοί σύλλογοι από όλη τη Ρωσία: από τη Μόσχα, την Κριμαία, την περιφέρεια του Ροστόφ, τις περιφέρειες της Σταυρούπολης και του Κράσνονταρ, τις περιφέρειες του Τομσκ και του Σβερντλόφσκ, τη Δημοκρατία του Ταταρστάν, τη Βόρεια Οσετία (Αλανία).αι 30 τόνους πόσιμο νερό.