Έκρηξη στην πολυκατοικία υψηλόβαθμου αστυνομικού στο Χαλάνδρι

380

Στόχος εμπρηστών έγινε τα ξημερώματα η πολυκατοικία που διαμένει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας στο Χαλάνδρι.

Πρόκειται για υψηλόβαθμο αστυνομικό που στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με όλες τις υποθέσεις αναρχικών οργανώσεων ενώ παρακολουθεί από κοντά αντιεξουσιαστές και την περιοχή των Εξαρχείων.

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο της πολυκατοικίας εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από γκαζάκια και τα πυρπόλησαν, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Από τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκλήθηκε από την έκρηξη του μηχανισμού οι ένοικοι βγήκαν για να δουν τι συμβαίνει και ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο έσβησαν γρήγορα την φωτιά που προκλήθηκε και αμέσως ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια.

Το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών περισυνέλεξε τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού ενώ θα γίνει έρευνα για κάμερες ασφαλείας.

Ο αστυνομικός, που είναι και ο προϊστάμενος αυτής της νευραλγικής υπηρεσίας, είναι ξεκάθαρο για τις Αρχές ότι αποτέλεσε στόχο λόγο των υποθέσεων με τις οποίες έχει ασχοληθεί και οι οποίες έχουν να κάνουν κατά βάση με υποθέσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Προβληματισμό πάντως εκφράζουν πολλά στελέχη της αστυνομίας για την επαναδραστηριοποίηση το τελευταίο διάστημα αναρχικών οργανώσεων αλλά και για την αύξηση των επιθέσεων σε σπίτια αστυνομικών και σε στόχους όπως υποκαταστήματα τραπεζών και επιχειρήσεις.