Δήμος Δίου-Ολύμπου: Υποχρεωτικός καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων (εντός σχεδίου) έως τις 30 Απριλίου

370

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022, που διαρκεί από 1η Μαΐου έως και την 31η Οκτωβρίου, καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπέδων ή λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός σχεδίου, να προβούν στον υποχρεωτικό καθαρισμό των οικοπέδων αυτών έως την 30η Απριλίου 2022, για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των ανωτέρω υπόχρεων ως προς τις παραπάνω περιγραφείσες υποχρεώσεις τους, ο Δήμος, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1.26., αρ. 94 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ 87 Α’) και της υπ’ αρ. 9/2021 Πυροσβεστικής διάταξης, επισημαίνει ότι οι ίδιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και τις τυχόν περαιτέρω ποινικές τους κυρώσεις, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος και ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Προσβλέπουμε και φέτος στην καλή συνεργασία με τους δημότες, καθώς η πυροπροστασία αφορά στην ατομική ασφάλεια των πολιτών, των περιουσιών τους και την προστασία του περιβάλλοντος.