Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας – Αγώνες Επιχειρηματολογίας Λυκείων

683

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας σε συνεργασία με το 3ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν το τρέχον σχολικό έτος τους “3ους «Αγώνες Επιχειρηματολογίας Λυκείων”.

Οι Μαθητικοί “Αγώνες Επιχειρηματολογίας” δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους  συγκροτημένα βασισμένες σε λογικά επιχειρήματα, να εξετάσουν σφαιρικά και να  κατανοήσουν ένα  θέμα επιλεγμένο. Οι  μαθητές μαθαίνουν να είναι ενεργητικοί ακροατές και  των αντεπιχειρημάτων εφόσον βασίζονται σε λογική απόδειξη,  αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη και την συνεργασία.

Οι Προκριματικοί Αγώνες υλοποιήθηκαν χωριστά σε κάθε μία από τις συμμετέχουσες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για την Πιερία οι Αγώνες διεξάχθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Κατερίνης στις 08-04-2022.

Στην  Επιστημονική Επιτροπή συμμετείχαν η Συντονίστρια κα Βαΐα  Αγγέλη ΣΕΕ ΠΕ02, η οποία επέλεξε ενδιαφέροντα θέματα τα οποία απασχολούν τους νέους διαχρονικά και συντόνισε όλα τα στάδια της διοργάνωσης με άψογο τρόπο,  ο Οργανωτικός Συντονιστής του 3ου ΠΕ.ΚΕ.Σ Κεντρικής Μακεδονίας κος Νικόλαος Γραίκος, ο ΣΕΕ Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου διοργάνωσης και ΣΕΕ Αειφορίας κος Αθανάσιος Χαρίσης,  έμπειρες και άξιες εκπαιδευτικοί οι οποίες ανέλαβαν το ρόλο των Κριτών. Η Οργανωτική Επιτροπή της ΔΔΕ  Πιερίας με Πρόεδρο την Διευθύντρια κα Μεταξία Τσιαργαλή, ο Διευθυντής κος Σταματόπουλος, η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κα  Αθανασοπούλου Ασπασία και ο Σύλλογος Γονέων / Κηδεμόνων του σχολείου διοργάνωσης, συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των Αγώνων Λόγου – Αντιλόγου.

Στους Αγώνες έλαβαν μέρος έξι ομάδες μαθητών/τριων από τα σχολεία: 1ο ΓΕΛ Κατερίνης με δύο ομάδες, ΓΕΛ Κολινδρού με δύο ομάδες,  ΓΕΛ Κονταριώτισσας, Ιδιωτικό Λύκειο ‘Πλάτων’.  Οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες τήρησαν τους κανόνες διεξαγωγής υποδειγματικά και διατύπωσαν ενδιαφέροντα επιχειρήματα /αντεπιχειρήματα  σχετικά με τα θέματα που τέθηκαν για διαπραγμάτευση..

Προκρίθηκαν  μία ομάδα μαθητών  του ΓΕΛ Κολινδρού και η ομάδα του Ιδιωτικού Λυκείου ‘ Πλάτων», οι οποίες  θα συμμετάσχουν  μαζί με δύο ομάδες μαθητών / τριων από κάθε Διεύθυνση από τις τρεις συμμετέχουσες στην Β΄ Φάση η οποία  έχει προγραμματισθεί  να γίνει  τις 10 Μαΐου 2022 στο 1ο ΓΕΛ   Νάουσας.

Στο 1ο ΓΕΛ Κατερίνης τους  ΄Αγώνες Επιχειρηματολογίας΄ παρακολούθησαν η Διευθύντρια της ΔΔΕ Πιερίας,  Μεταξία Τσιαργαλή, Ο Οργανωτικός  Συντονιστής του 3ου ΠΕ.ΚΕ.Σ Κεντρικής Μακεδονίας κος Νικόλαος Γραίκος, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κα Σοφία Σκούμπα – Πατσαρίκα, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων κος Μπαραλιάκος Ξενοφών  και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Περίστασης κα. Μπέη Κωνσταντίνα.

Η Διευθύντρια της ΔΔΕ Πιερίας κα Μεταξία  Τσιαργαλή, ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής  συγχαίρει τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες, τα μέλη  της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής και το σχολείο διοργάνωσης.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΕΤΑΞΙΑ ΤΣΙΑΡΓΑΛΗ