Στις 20 ή 21 Απριλίου η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 200 ευρώ στα ευάλωτα νοικοκυριά

190

Στην ένταση των κυβερνητικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας στην αγορά εστίασε ο κ. Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, καλώντας όλους τους παράγοντες να επιδείξουν την απαιτούμενη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία. Παράλληλα, η ενίσχυση των 200 ευρώ θα δοθεί το διήμερο 20 με 21 Απριλίου, ενώ αυτήν την εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των καυσίμων.

“Εντείνονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας…Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς…Θα είμαστε αμείλικτοι…Έχουν επιβληθεί τις τελευταίες ημέρες νέα πρόστιμα ύψους 120.000 ευρώ σε μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης…Καλούμε όλους να επιδείξουν την απαιτούμενη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία…Οι συνέπειες του πολέμου δε σταματούν στα σύνορα των δύο χωρών…Στο τραπέζι υπάρχουν οι προτάσεις Μητσοτάκη…Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ραγδαία αύξηση στις τιμές ενέργειας καθιστά κρίσιμη μία κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική…”, τόνισε ο κ. Οικονόμου και σημείωσε πως είναι απολύτως απαραίτητο να ληφθούν μέτρα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, διαφορετικά το πλήγμα θα είναι σοβαρό και η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Λερναία Ύδρα του λαϊκισμού.

“Εάν η Ευρώπη δεν προχωρήσει στη λήψη μέτρων, η Ελλάδα θα πάρει πρόσθετες εθνικές παρεμβάσεις. Δε θα αφήσουμε να μας ρουφήξει ένας νέος κύκλος φθοράς…”, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, ο κ. Οικονόμου τόνισε: “Η Γαλλία είναι ιστορική ευρωπαϊκή χώρα. Υπερασπίζεται αρχές και αξίες…Η Γαλλία είναι σύμμαχος χώρα και τη σχέση Μακρόν-Μητσοτάκη χαρακτηρίζει η συναντίληψη…Είναι θετικό ότι ο γαλλικός λαός έδωσε σαφές προβάδισμα στον κ. Μακρόν. Και είναι θετικό ότι υποψήφιοι που δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο απευθύνουν κάλεσμα υπέρ του κ. Μακρόν…Το δίλλημα στο δεύτερο γύρο θα είναι πολιτικό και βαθειά υπαρξιακό…”.