Παρουσίαση των δράσεων που υλοποίησαν οι μαθητές/τριες του 12ου Δημοτικού Σχολείου στα πλαίσια του  Erasmus + KA2 με θέμα τη Φιλανθρωπία.

357

Με βασικό moto «Ο άνθρωπος που νιώθει πόνο είναι ζωντανός, αλλά όταν είναι συμπονετικός με τους άλλους είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ» υλοποιήσαμε μια σειρά δράσεων στα πλαίσια του Erasmus + KA2 που αφορούν την αγάπη του ανθρώπου στον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον= ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ.

Έτσι παραμονές των Χριστουγέννων  τα παιδιά συγκέντρωσαν τρόφιμα, τα πακετάρισαν  σε 16 κουτιά και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά» της γειτονιάς μας ανέλαβε να τα διαθέσει σε οικογένειες που είχαν ανάγκη. Ένα μέρος των πακέτων τα προσφέραμε  στο γηροκομείο της πόλης μας.

Οι μικροί μαθητές τάισαν τα πεινασμένα πουλάκια του χειμώνα!

Ετοίμασαν  τροφή και την κρέμασαν στα δέντρα της αυλής μας.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές με τη βοήθεια του δασκάλου τους έφτιαξαν φωλιές, τις έβαψαν και τις τοποθέτησαν στα δέντρα της αυλής μας. Κάθε εβδομάδα αφήνουν σπόρους.

Το περιβάλλον είναι η μαγεία της ζωής μας.

Με moto «όπου υπάρχει καλοσύνη υπάρχει και μαγεία», μαζέψαμε πλαστικά καπάκια και μπαταρίες.  

Ο εθελοντής κάνει τη μετάβαση από το «εγώ» στο «εμείς». 

Συνεργαστήκαμε με τον Σύλλογο Τριτέκνων Πιερίας και παραδώσαμε πάρα πολλά καπάκια που εδώ και καιρό μαζεύουν τα παιδιά, προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια για ανθρώπους που τα χρειάζονται.

540 πλαστικά καπάκια = 1 κιλό

540.000 πλαστικά καπάκια = 1 τόνος.

1 τόνος πλαστικά καπάκια = 1 αναπηρικό αμαξίδιο

Τα παιδιά –με τη βοήθεια του κυρίου Σάκη – έφτιαξαν και τοποθέτησαν πινακίδες για να προστατεύσουμε τα αρωματικά φυτά του κήπου μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες εν μέσω μαθημάτων κάθονται  στον πάγκο της χαλάρωσης για να ξαποστάσουν, να ανταλλάξουν σκέψεις και να συνεργαστούν.

Η συντονίστρια του erasmus+ KA2 του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

Ζωή Κουτσουρά