Ξεκινά σήμερα η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Σχεδόν 11 μήνες μετά τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα καθίσει αύριο Παρασκευή 8 Απριλίου στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, σε μία δίκη που απασχολεί εκτός από τα ελληνικά ΜΜΕ και τα βρετανικά

411

Ξεκινάει, σήμερα Παρασκευή η δίκη της υπόθεσης δολοφονίας της Καρολάιν που συγκλόνισε πριν από 11 μήνες την κοινή γνώμη, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Βρετανία. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της συζύγου του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο 33χρονος παραπέμπεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, να δικαστεί για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά. Επί περίπου ένα μήνα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επιχειρούσε να ξεγελάσει τις αρχές, υποστηρίζοντας ότι την 20χρονη σύζυγό του δολοφόνησαν ληστές που δήθεν είχαν εισβάλει στο σπίτι.

Ο πιλότος δικάζεται για αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου, αλλά και της ψευδούς καταγγελίας, καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του, και ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Πατέρας Καρολάιν: Aδιανόητο να του επιβληθεί ποινή μικρότερη από ισόβια κάθειρξη

Ενόψει της σημερινής δίκης, ο πατέρας της Κάρολαιν, μίλησε στην Daily Mail, και χαρακτήρισε «νυφίτσα» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος αναμένεται να υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι το έγκλημα προκλήθηκε από την Καρολάιν, καθώς κακομεταχειρίστηκε το μωρό τους και ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα λόγω των ικανοτήτων της στις πολεμικές τέχνες.

Ο πιλότος δικάζεται για αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου, αλλά και της ψευδούς καταγγελίας, καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του, και ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

7-γλυκανερα1-1200x802

Ο Ντέιβιντ Κράουτς δεν θα παραστεί στην ακροαματική διαδικασία, καθώς είναι άρρωστος, αλλά η μητέρα της, Σούζαν Ντέλα Κουέστα θα είναι εκεί και αναμένεται να καταθέσει κατά τη διάρκεια της δίκης. «Θα μείνω εδώ και θα προσέχω τη Λυδία», είπε.

«Καταλαβαίνω ότι ο Μπάμπης θα χρησιμοποιήσει ως γραμμή υπεράσπισής του ότι προκλήθηκε από την Καρολάιν και ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα. Θα επικαλεστεί επίσης τις ικανότητές του στις πολεμικές τέχνες. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν θα έχουν επιτυχία και ανταπόκριση, καθώς η Καρολάιν κοιμόταν ήδη επί αρκετές ώρες όταν τη σκότωσε», είπε. «Μακάρι να μπορούσα να πιάσω στα χέρια μου τη μικρή νυφίτσα», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την επικείμενη δίκη, ο κ. Κράουτς ανέφερε: «Εδώ στην Ελλάδα, οι σύζυγοι συχνά λαμβάνουν σχετικά ελαφρές ποινές για τη δολοφονία των συζύγων τους, εάν μπορούν να αποδείξουν ότι προκλήθηκαν- κάτι που εξοργίζει σήμερα το γυναικείο κίνημα εδώ».

«Είναι κάτι για το οποίο εργάζονται ενεργά, ασκώντας πιέσεις στους νομοθέτες και τους πολιτικούς. Ωστόσο, στην έκθεσή του ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι η Καρολάιν δολοφονήθηκε κατόπιν προσεκτικού σχεδιασμού, ότι κοιμόταν επί δυόμισι ώρες και ότι εκείνος βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Φαίνεται αδιανόητο να του επιβληθεί ποινή μικρότερη από ισόβια κάθειρξη».

Δικηγόρος Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Η Κάρολαιν έσπρωξε την κούνια, κάτι που τον εξόργισε»

Στη MailOnline μίλησε και ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξης Παπαϊωαννίδης, υποστηρίζοντας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ζευγάρι περνούσε μια δύσκολη περίοδο και ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ενεπλάκησαν σε έντονη λογομαχία». «Αλλά ήταν εκείνο το βράδυ που η Καρολάιν έγινε όλο και πιο καταχρηστική, σπρώχνοντας βίαια την κούνια στο πλάι, κάτι που εξόργισε τον Μπάμπη, ο οποίος σκέφτηκε ότι η Λυδία κινδυνεύει», ισχυρίστηκε ο δικηγόρος. 7-καρολάιν

Οι μάρτυρες

Στη δίκη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, θα παραστούν εννέα μάρτυρες κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένων της μητέρας της Καρολάιν, της ψυχολόγου της 20χρονης, ενός πρώην γείτονα, του ιατροδικαστή, τριών αστυνομικών και κάποιων παιδικών της φίλων.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βασίζεται σε έξι μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων των γονιών του και φίλων, που θα υποστηρίξουν την άποψη ότι ενήργησε «εν θερμώ».