ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία του Σ. Αραχωβίτη στην Πιερία

553

Την Πιερία επισκέφθηκε ο Σταύρος Αραχωβίτης τομεάρχης αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και μαζί με την βουλεύτρια του κόμματος στον νομό Μπέτυ Σκούφα και κλιμάκιο της ΝΕ συναντήθηκαν και συζήτησαν με παραγωγούς σιτηρών και ρυζιού, με συνεταιριστές και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Β. Πιερία, με στελέχη και την διεύθυνση της Βιομηχανικής Μονάδας Ζωοτροφών «ΒΙΟΖΩΚΑΤ» στην Κατερίνη, με την εθελοντική ομάδα Κατερίνης στον Καπνικό Σταθμό, με   παραγωγούς ακτινιδίου, καπνοπαραγωγούς, παραγωγούς κάστανου, σταφυλιού, με μελισσοκόμους, οινοπαραγωγούς, παραγωγούς τσίπουρου, με αλιείς σε μαζική συνάντηση μαζί τους  στην Κονταριώτισσα.

Πολλά, μεγάλα και κοινά τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα από την έλλειψη υποδομών στην άρδευση, από την κατακόρυφη αύξηση του κόστους στην παραγωγή από την ακρίβεια στις ζωοτροφές, στην ενέργεια και στα καύσιμα, στην χρηματοδότηση και την ρευστότητα. Εμφανής η αδυναμία των ανθρώπων της υπαίθρου να καλλιεργήσουν και να ζήσουν από τη δουλειά τους.

Όπως είπε κάποιος “δε γίνεται αυτός που παράγει να πεινάει περισσότερο από όλους. Δεν πάει άλλο”.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης απάντησε στα πολλά ερωτήματα των παραγωγών και ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστούν άμεσα οι συνέπειες από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, όπως και την πολιτική που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση.

Οι παραγωγοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην κυβέρνηση που θα κληθεί να σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από τις επόμενες εκλογές, οι οποίες είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα.

Με την επίσκεψη – περιοδεία του Σταύρου Αραχωβίτη ολοκληρώθηκε ο προσυνεδριακός διάλογος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας  και των Οργανώσεων   του στον νομό με την κοινωνία για το 3ο Συνέδριο μας που πραγματοποιείται στην Αθήνα από 14 μέχρι 17 Απριλίου 2022.