Προαγωγικές εξετάσεις 2022: Οι ημερομηνίες έναρξης σε Γυμνάσια και Λύκεια – Οι αλλαγές

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες έναρξης για τις Προαγωγικές Εξετάσεις 2022. Πότε τελειώνουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια.

1640

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα την επίσημη ημερομηνία λήξης των μαθημάτων στα σχολεία. Οι Προαγωγικές Εξετάσεις 2022 θα αρχίσουν πριν την έναρξη των Πανελληνίων 2022.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τα μαθήματα στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 30 Μαΐου και θα ακολουθήσουν αμέσως μετά οι προαγωγικές, ενώ για τα Λύκεια οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν νωρίτερα, μετά τις 20 Μαΐου, οπότε και τελειώνουν τα μαθήματα.

Οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων είναι οι εξής:

  • Νηπιαγωγεία – δημοτικά σχολεία: 15 Ιουνίου 2022
  • Γυμνάσια: 30 Μαΐου 2022
  • Γενικά και Επαγγελματικά ημερήσια και εσπερινά λύκεια: 20 Μαΐου 2022

Οι Πανελλήνιες 2022 ξεκινούν στις 3 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και στις 2 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Τι αλλάζει φέτος στις Προαγωγικές Εξετάσεις

Η Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος στην Α’ και Β’ Λυκείου. Τα μισά θέματα θα επιλεγούν με κλήρωση, δηλαδή στο εξής δεν θα καθορίζουν οι εκπαιδευτικοί τις εξετάσεις ανάλογα με την ύλη που πρόλαβαν να καλύψουν.

Οι μαθητές μπορούν να βρουν προτεινόμενα θέματα και λύσεις στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής), επιλέγοντας τον τύπο του σχολείου, την τάξη και το μάθημα. Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα iep.edu.