Πανελλαδική απεργία σήμερα κατά της ακρίβειας

362

«Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη 6 Απριλίου, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο  τομέα,  ασφαλιστικά ταμείαεφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες,  δήμοι και πολεοδομία.  Παρόντες στην απεργία δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Κατερίνη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της ΣΥΝΕΚ Πιερίας στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

«Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης, που επηρέασε τα εισοδήματα, αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν, η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται. Απεργούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δεν νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δεν διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους στα συλλαλητήρια για να δώσουν λαϊκή απάντηση στην ακρίβεια και τα κυβερνητικά μέτρα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, στις επιπτώσεις αυτής της εμπλοκής. Ζητούν προστασία του λαϊκού εισοδήματος, υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, μέτρα προστασίας από την ακρίβεια που καλπάζει.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, «ξεπάγωμα» της διετίας 2015 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.