Στην ανακρίτρια σήμερα στις 12 η Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονία της κόρης της

426

Αποφασισμένη να ρίξει τις ευθύνες στους γιατρούς και να αρνηθεί την κατηγορία πως σκότωσε με τη χορήγηση της ουσίας κεταμίνη την 9χρονη κόρη της, είναι η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία προσέρχεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια για να βρεθεί ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας που θα αποφασίσει – μαζί με τον εισαγγελέα – για την προσωρινή της κράτηση ή όχι.

Παρά τα στοιχεία που ήρθαν στο φως και καταδεικνύουν – κατά τις αρχές- εγκληματική ενέργεια σε βάρος της 9 ετών Τζωρτζίνας, η ίδια προσέρχεται με έναν βασικό ισχυρισμό που παρουσίασε ο διορισμένος από την ανακρίτρια δικηγόρος της Κων/νος Ζάρδας και ένα αίτημα που παρουσίασε ο έτερος δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος:

-Ο ισχυρισμός είναι πως η ουσία “κεταμίνη χορηγήθηκε, προφανώς όχι εκ δόλου αλλά ιατρικού λάθους, από τους γιατρούς κατά την διασωλήνωση της Τζωρτζίνας, όταν ξεκίνησε η προσπάθεια να σωθεί η ζωή της λίγο πριν καταλήξει”.

Επί της ουσίας οι δικηγόροι της Πισπιρίγκου επιχειρούν να μεταθέσουν χρονικά τη χορήγηση της ουσίας και να την τοποθετήσουν όταν μπαίνουν στο δωμάτιο οι γιατροί, ειδοποιημένοι – όπως καταθέτουν – με καθυστέρηση από τη μητέρα του παιδιού.

Στον αντίποδα βέβαια, νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν πως “ουδέποτε χορηγήθηκε αυτή η ουσία κατά τη διασωλήνωση”. Μάλιστα αυτό καταθέτουν 17 γιατροί. Να σημειωθεί πως και στην περίπτωση του θανάτου (του πρώτου θανάτου παιδιού της οικογένειας) της 3,5 ετών Μαλένας, είχε υποβληθεί μήνυση για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος των γιατρών, η οποία αρχειοθετήθηκε λίγο καιρό μετά από την Εισαγγελία Αθηνών.

-Το αίτημα αφορά την “επιθυμία της κατηγορουμένης να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους. είναι μία διαδικασία στην οποία θέλει να υποβληθεί”. Βέβαια οι δικηγόροι της γνωρίζουν πως τέτοια διαδικασία στην Ελλάδα δεν υφίσταται ως δικονομικό μέσο, βέβαια είναι δικαίωμά της να αιτηθεί οτιδήποτε και της ανακρίτριας να το δεχτεί η όχι.

Σε κάθε περίπτωση, όπως λένε νομικές πηγές, η όποια απάντηση – στην περίπτωση που γίνει δεκτό τέτοιο αίτημα – δεν είναι δεσμευτική αλλά λαμβάνεται απλώς υπόψιν. Αναφέρουν δε πως υπάρχει και σε αυτή τη διαδικασία – του ανιχνευτή ψεύδους – απόκλιση λάθους.

Κόντρα

Η κατηγορουμένη που παρέμενε στη ΓΑΔΑ όλα αυτά τα 24ωρα δεν μπορούσε να υποβληθεί σε ανάκριση από τις αστυνομικές αρχές, αλλά όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, ότι παραμένει άκαμπτη και με επιμονή στη θέση της.

Μάλιστα από τα κρατητήρια πραγματοποίησε δύο τηλεοπτικές παρεμβάσεις με κύριο στόχο και στις δυο, τον συζυγό της, τον οποίο αποφάσισε, σύμφωνα με πηγές από την Πάτρα, να χωρίσει.

Μάλιστα επιδεικνύει μια εμμονή για τον σύζυγό της, ο οποίος φαίνεται πως σε αυτή τη φάση, πιθανότατα θα περάσει στη θέση του πολιτικώς ενάγοντος, δηλαδή του προσώπου που θα υπερασπιστεί την κατηγορία σε βάρος της συζύγου του.

Όλα αυτά ενώ ήδη ερευνώνται και οι θάνατοι των δυο άλλων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας, σε άλλη βάση πλέον, όπως και της σπιτονοικοκυράς τους το 2020.

Φρούριο

Η 33χρονη θα οδηγηθεί στα δικαστήρια λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Κι αυτό γιατί καταγράφεται ένα κύμα οργής για την συγκεκριμένη γυναίκα και υπό το φόβο αντιδράσεων τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά.

Τα 11 βήματα

Οι αρχές λοιπόν έχοντας βάλει στο μικροσκόπιό τους τις κινήσεις της μητέρας των τριών κοριτσιών και όσα συνέβησαν όσο η Τζωρτζίνα βρισκόταν στο νοσοκομείο, αλλά και όταν πλέον έφυγε από τη ζωή παρατήρησαν, όπως αποκαλύπτει η δικογραφία, 11 λάθη από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου.