15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης: «3η Εικονική Διακρατική Δραστηριότητα (virtualmobility) Σχεδίου Σχολικών Ανταλλαγών ERASMUS+»

150

Του Περικλή Χατζηγιάννη,

Στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης  από τις 29 έως και τις 31 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε εικονικά (virtualmobility) η 3η κινητικότητα του προγράμματος  Erasmus+ Δράση KA229  – Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο:

«Games Always Make Everyone Smart. The culture of inclusion in European citizenship: by playing we include».

Mαθητές της Δ΄ και Στ΄ Τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, συνεργάστηκαν διαδικτυακά με μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Ιταλία, την Πορτογαλία, την Κροατία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Την κινητικότητα διοργάνωσε η Ρουμανία και οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες που σχεδίασαν οι εκπαιδευτικοί της Ρουμανίας με θέμα το παιχνίδι ρόλων στη μαθησιακή διαδικασία.

Όλοι οι εταίροι παρουσίασαν τις εργασίες που δημιούργησαν. Οι μαθητές μας παρουσίασαν το βίντεο που είχαν ετοιμάσει με το παιχνίδι ρόλων. Ήταν μία ιστορία που την σκέφτηκαν οι ίδιοι και την έκαναν επιτραπέζιο παιχνίδι υποκρινόμενοι τους ρόλους της μυθοπλασίας. Το τέλος του παιχνιδιού έγινε ύστερα από ψηφιακή ψηφοφορία μέσα από πλατφόρμα που δόθηκε στους συναδέλφους εταίρους.

Τις επόμενες ημέρες παρουσιάστηκαν δραστηριότητες και παιχνίδια ρόλων από όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία. Η οικοδέσποινα χώρα Ρουμανία ετοίμασε βιντεάκια όπου παρουσίασε το σχολείο την πόλη και τη χώρα. Το σχολείο και την περιοχή μας παρουσίασαν και οι δικοί μας μαθητές σε μορφή βίντεο όπως επίσης και παραδοσιακούς χορούς τους οποίους και χόρεψαν στην αυλή του σχολείου και μεταδόθηκαν ζωντανά στα υπόλοιπα σχολεία.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές της Δ΄  και Στ΄ Τάξης, εκπροσωπώντας το τμήμα τους και οι εξής εκπαιδευτικοί του σχολείου μας: Μιχαλοπούλου Κατερίνα, Μπαλούκας Γιάννης, Βούλα Τζιάτζιου, Βασίλης Λάμπρου, Νάντια Σκούρτη, Παπανικολάου Κωνσταντίνος και Κωνσταντίνος  Τσικούρας.

Τα σχολεία που συμμετέχουν, εκτός από το 15ο Δημοτικό Κατερίνης που εκπροσωπεί την Ελλάδα, είναι το I.C. “VitruvioPollione” από την Ιταλία, το οποίο είναι και το συντονιστικό σχολείο, το OsnovnaskolaVukomerec από την Κροατία, το SzkolaPodstawowaim. AgatyMroz – OlszewskiejwLgocieGórnej από την Πολωνία, ScoalaGimnazialaEcaterinaTeodoroiu από τη Ρουμανία και το EscolaSecundáriaQuintadasPalmeiras από την Πορτογαλία.

Επόμενη εικονική διακρατική δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus+