Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας με το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν. Πόρων “Ξένιος Ζευς”

210

Την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε. Πιερίας, το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματιών Ν. Πόρων “Ξένιος Ζευς”. Συγκεκριμένα στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του συλλόγου, κος Βασίλης Αγάκος, ο γενικός γραμματέας, κος Γιώργος Σταϊκούρας και το μέλος του συλλόγου, κα Χριστίνα Μπουζιώτα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ένας παραγωγικός διάλογος, ενώ συζητήθηκαν και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες των Ν. Πόρων που ασχολούνται με τον τουρισμό εν μέσω της πανδημίας, αλλά και των συνεπειών του πολέμου. Ιδιαίτερη αναφορά δε, έγινε στο αίτημα της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας, στην οποία και ανήκει ο σύλλογος “Ξένιος Ζευς” για την τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε κεντρικά σημεία των Δήμων Κατερίνης και Δίου – Ολύμπου, οι οποίοι θεωρούνται απαραίτητοι για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο που υπάρχει και αυξημένη επισκεψιμότητα στις εν λόγω περιοχές. Αναφέρεται δε, πως ο “Ξένιος Ζευς” έχει ήδη ξεκινήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών στους πολίτες που ενδιαφέρονται, ενώ η εγκατάσταση των απινιδωτών θα ολοκληρώσει την εν λόγω πρωτοβουλία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας έκανε δεκτό το αίτημα της Ομοσπονδίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως “η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και αποτελεί χρέος όλων μας να τη διασφαλίσουμε. Οι απινιδωτές μπορούν να σώσουν ζωές και για το λόγο αυτό, νιώθουμε την ανάγκη ως Περιφερειακή Αρχή να υποστηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες προς όφελος της υγείας των συμπολιτών, αλλά και των επισκεπτών μας”.