10 μικρές αλλαγές για πιο εύκολο αδυνάτισμα

Το αδυνάτισμα είναι μια διαδικασία που χρειάζεται επιμονή, αλλά και δημιουργικότητα. Υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι να κάψουμε περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα μας.

347

Το αδυνάτισμα δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Το χάσιμο περιττού βάρους και λίπους είναι μια διαδικασία που χρειάζεται υπομονή και επιμονή, αλλά και διατήρηση σε βάθος χρόνου, ώστε να μην πάρουμε πίσω τα κιλά που χάσαμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε τις σωστές επιλογές στην καθημερινότητά μας, καθώς και να βρίσκουμε τρόπους για να καίμε περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα μας και να αποφεύγουμε την καθιστική ζωή.

Έχουμε δέκα πολύ εύκολες ιδέες για να το καταφέρετε αυτό.

  • Αν παίρνετε λεωφορείο, κατεβείτε μια στάση νωρίτερα και περπατήστε την υπόλοιπη διαδρομή. Μπορεί να καταλήξετε να περπατάτε 10 με 15 λεπτά περισσότερο και αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κάψετε μέχρι και 60 θερμίδες. Αν το κάνετε αυτό στο δρόμο για το σπίτι, θα μπορούσε να σημαίνει ότι καίτε έως και 120 θερμίδες.
  • Αποφύγετε τα παχυντικά συνοδευτικά στο φαγητό, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Το να πείτε όχι σε αυτά – ή να επιλέξετε μια σαλάτα ή βραστά/ψητά λαχανικά ως συνοδευτικό – θα μπορούσε να σας βοηθήσει να λάβετε έως και 200 ​​θερμίδες λιγότερες μέσα στην ημέρα σας.
  • Αποφύγετε τα αναψυκτικά. Επιλέξτε νερό ή σόδα, και πού και πού έναν φρεσκοστυμμένο χυμό φρούτων.
  • Αν πίνετε καφέ με ζάχαρη, προσπαθήστε να γυρίσετε στον σκέτο. Όσο και αν νομίζετε ότι δεν σας αρέσει η γεύση του, μπορεί να είναι θέμα συνήθειας και αξίζει την προσπάθεια. Επίσης, η αλλαγή από καπουτσίνο σε εσπρέσο θα μειώσει αρκετές θερμίδες στην ημέρα σας.
  • Προσθέστε μια λιγότερη κουταλιά της σούπας λάδι κατά το μαγείρεμα. Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, για παράδειγμα, περιέχει κάτι παραπάνω από 100 θερμίδες, επομένως η χρήση λιγότερου λαδιού μπορεί να βοηθήσει. Έχοντας πει αυτό, δεν είναι καλή ιδέα να κόψετε εντελώς το λάδι (και τα λιπαρά γενικότερα) από τη διατροφή σας.
  • Αν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό, φάτε μόνο το μισό κρατήστε το υπόλοιπο για αργότερα. Μπορείτε να γλιτώσετε από 100 μέχρι και 200 θερμίδες, ανάλογα με το γλυκό που θα επιλέξετε. Και θα έχετε λύσει και το θέμα του τι γλυκό θα φάτε την επόμενη ημέρα.
  • Η ψητή πατάτα είναι πολύ υγιεινή σαν συνοδευτικό, αλλά μην το παρακάνετε. Μια μέτρια ψητή πατάτα μπορεί να περιέχει έως και 200 ​​θερμίδες, οπότε να έχετε υπόψη σας πόσες βάζετε στο πιάτο σας.
  • Είναι πολύ καλή ιδέα να κάνετε τα τηλεφωνήματά σας όσο περπατάτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάψετε πολλές επιπλέον θερμίδες μέσα στην ημέρα σας.
  • Αποφύγετε τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής. Το να πείτε όχι σε κέικ, μπισκότα και άλλα παρόμοια προϊόντα θα σας βοηθήσει να κόψετε εύκολα 150-250 θερμίδες από την καθημερινή ζωή σας – ίσως περισσότερες. Ταυτόχρονα, ας μην ξεχνάμε ότι τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής μπορεί να περιέχουν τρανς λιπαρά, που είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τον οργανισμό
  • Αν έχετε σκύλο, βγάλτε τον μια έξτρα βόλτα την ημέρα. Θα το εκτιμήσει, και για την έξτρα γυμναστική, και για το ότι θα περάσει παραπάνω χρόνο μαζί σας. Είναι όμως και μια τέλεια ευκαιρία για να κινηθείτε περισσότερο.