ΔΕΥΑΚ: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης στην οδό Ν. Πλαστήρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτελούμενων έργων

482
*Οι εναλλακτικές διαδρομές κυκλοφορίας για όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα έχουν ισχύ από τη Δευτέρα 4 Απριλίου και για διάστημα 15 ημερών

Εργασίες στην οδό Νικολάου Πλαστήρα στην Κατερίνη, ξεκινούν από τη ΔΕΥΑΚ τη Δευτέρα 2 Απριλίου. Λόγω των εργασιών κατασκευής του έργου «Αγωγοί μεταφοράς νερού πόλης Κατερίνης», θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή έως την ολοκλήρωση των εργασιών και για διάστημα, περίπου δύο εβδομάδων.

«Με την ολοκλήρωση του δικτύου, αντιμετώπιζουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα της μειωμένης πίεσης και εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη υδροδότηση σε όλη την πόλη της Κατερίνης», δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις αρχές Μαϊου. Τα 11 χιλιόμετρα νέων αγωγών, δίνουν τη δυνατότητα στην Επιχείρηση, να καλύπτει με επάρκεια και χωρίς προβλήματα τις αυξημένες ανάγκες υδροδότησης, νοικοκυριών και επιχειρήσεων της πόλης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Συμεωνίδης.

«Ο σχεδιασμός εξ αρχής ήταν να έχει ολοκληρωθεί το έργο, πριν τους θερινούς μήνες, όπου η πόλη έχει αυξημένες ανάγκες ύδροδότησης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης Δημήτρης Μορφακίδης. Ο κ. Μορφακίδης, υπογράμμισε πως σταθερός στόχος της ΔΕΥΑΚ είναι η διασφάλιση της ποιότητας του νερού και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Σύμφωνα με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, οι εργασίες που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 4 Απριλίου, περιλαμβάνουν τοποθέτηση νέου αγωγού ύδρευσης πολυαιθυλενίου (PE) με συμπαγές τοίχωμα κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 12201-2, Ονομ. διαμέτρου DN 400mm/ΡΝ 12,5atm σε μήκος 460μ.

Η ‘Α φάση των εργασιών θα εκκινήσει από την συμβολή της Νικ. Πλαστήρα και 19ης Μαϊου μέχρι την συμβολή της Νικ. Πλαστήρα και Φαρμάκη. Για όσο είναι σε εξέλιξη οι εργασίες (15 ημέρες) θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ασφάλεια των οδηγών, καθώς και των συνεργείων που θα επιχειρούν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα θα υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων κάτω 3,5 τόνων από τις 7.00 έως 16.00 καθημερινά, για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, ανάλογα των καιρικών συνθηκών, και διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων για όλο το διάστημα των δύο εβδομάδων. Για τα οχήματα άνω τον 3,5 τόνων τα οποία κινούνται επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα θα απαγορεύεται η είσοδος και θα κατευθύνονται με ευθύνη του τμήματος της τροχαίας Κατερίνης προς την Περιφερειακή Οδό της Κατερίνης.

Η εξυπηρέτηση της κίνησης θα πραγματοποιείται ως εξής: Τα οχήματα κάτω των 3,5 τόνων τα οποία κινούνται επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα με κατεύθυνση από την οδό Φιλίππου προς την οδό Φαρμάκη (νότια), θα στρίβουν δεξιά προς την οδό Φιλίππου και θα οδηγούνται στην οδό Φαρμάκη, και στη συνέχεια θα συνεχίσουν την πορεία τους επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα. Τα οχήματα κάτω των 3,5 τόνων τα οποία κινούνται επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα με κατεύθυνση από την οδό 7ης Μεραρχίας προς την οδό Φαρμάκη  (Νότια), θα πρέπει να ακολουθούν την αντίστροφη πορεία.