Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

269

Προσκεκλημένη της Προέδρου, κυρίας Μάνη και των μελών της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, ήταν η κυρία Τόνια Αράχωβα, Πρόεδρος του μεγαλύτερου διεθνούς οργανισμού για τις βιβλιοθήκες, που για πρώτη φορά προέρχεται από την Ελλάδα.

Η κυρία Μάνη, επισήμανε πόσο τιμητικό είναι για τη χώρα μας το ότι για πρώτη φορά στα 95 χρόνια λειτουργίας της IFLA, θέση προέδρου αναλαμβάνει μια Ελληνίδα, συνεχάρη την κυρία Αράχωβα για την  εκλογή της και την ευχαρίστησε  για την παρουσία της.

Τονίζοντας παράλληλα ότι η εκλογή της στην κεφαλή του οργανισμού, σηματοδοτεί μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές για τις βιβλιοθήκες όλης της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Το γόνιμο συμπέρασμα της εποικοδομητικής συζήτησης που ακολούθησε ήταν η πρόθεση της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών, όπως εκφράστηκε δια της Προέδρου της, να αναπτύξει νέες και αποτελεσματικές συνέργειες τόσο με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, όσο και με τις λοιπές βιβλιοθήκες της χώρας.

Δείτε παρακάτω την τοποθέτηση της βουλευτού: