Ολοκληρώθηκε η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

359

Με ισχυρά μηνύματα με μεγάλη απήχηση και ενεργή συμμετοχή από φορείς και πολίτες, ολοκληρώθηκε η 15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας. Η διοργάνωση υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ) και την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», και πλήθος άλλων φορέων και Οργανισμών. Η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι φετινές εκδηλώσεις με αφορμή και το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας (2022) είχαν ως θεματική «Νέοι και Οδική Ασφάλεια» και ήταν αφιερωμένη κυρίως στους εφήβους και τους νέους, τους πιο ευάλωτους χρήστες της οδού καθώς τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους από 5 έως 29 ετών παγκοσμίως.

Από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου έως την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού, καθώς και θεσμικού χαρακτήρα, σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας-θεσμού ήταν να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει όλους τους πολίτες αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.