Θάνατοι τριών κοριτσιών: Κεταμίνη εντοπίστηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας / Προσάγεται η μητέρα

383

Με παρέμβαση της εισαγγελέως Πάτρας, η μητέρα των τριών κοριτσιών που βρήκαν αιφνίδιο θάνατο προσάγεται στη ΓΑΔΑ. Η Εισαγγελία Πάτρας ζήτησε να ενημερωθεί για όλη τη δικογραφία και να αποφασίσει για την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Νωρίτερα, νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, ενός από τα τρία κορίτσια της οικογένειας από την Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους αιφνιδιαστικά. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, στο αίμα της 9χρονης εντοπίστηκε κεταμίνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το Mega, στο αίμα της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε κεταμίνη, μια φαρμακευτική ουσία που δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Μιλώντας στο Mega, ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης δήλωσε ότι «μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά».

Στα εργαστήρια του ΑΠΘ συνεχίζονται οι αναλύσεις προκειμένου να διευκρινιστεί εάν η ποσότητα κεταμίνης που εντοπίστηκε στο αίμα της 9χρονης ήταν τοξική για την μικρή.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, από τις τοξικολογικές εξετάσεις στην Τζωρτζίνα εντοπίστηκε μία φαρμακευτική ουσία σε αυξημένο βαθμό γεγονός που απομακρύνει το σενάριο του θανάτου από παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής θάνατος της 9χρονης, προέκυψε ότι υπάρχει αυξημένη ουσία τροπονίνης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ουσία της καρδιάς, που ο φυσιολογικός δείκτης κυμαίνεται έως το 15 ενώ στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας εμφανίζεται στο…485!

Τι είναι η τροπονίνη

Η τροπονίνη ή σύμπλεγμα τροπονίνης είναι σύμπλεγμα τριών ρυθμιστικών πρωτεϊνών (τροπονίνης C, τροπονίνης I και τροπονίνης T) που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μυϊκής συστολής στους σκελετικούς μύες και τον καρδιακό μυ, αλλά όχι στους λείους μύς. Οι μετρήσεις των καρδιακών ειδικών τροπονινών Ι και Τ χρησιμοποιούνται εκτενώς ως διαγνωστικοί και προγνωστικοί δείκτες στη διαχείριση του εμφράγματος του μυοκαρδίου και του οξέος στεφανιαίου συνδρόμου. Τα επίπεδα τροπονίνης στο αίμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαγνωστικός δείκτης εγκεφαλικού επεισοδίου, αν και η ευαισθησία αυτής της μέτρησης είναι χαμηλή.