Εργασίες συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από την  ΠΕ Πιερίας

584

Εργασίες συντήρησης, καθαρισμού και αποψίλωσης πραγματοποιούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πιερίας.

Οι εν λόγω εργασίες αφορούν σε κοπή και κλάδευση δέντρων και εντάσσονται στο έργο: «Εργασίες κοπής-κλάδευσης δέντρων και παρόδιας βλάστησης στο οδικό δίκτυο της ΠΕ Πιερίας 2020-2021».

Σκοπός του έργου είναι ο καθαρισμός και η αποψίλωση της παρόδιας εποχιακής βλάστησης, η κοπή – κλάδεμα ξερών και επικίνδυνων δέντρων ή και ο καλλωπισμός αυτών όπου κρίνεται απαραίτητο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης ολοκληρώθηκαν οι κάτωθι εργασίες:
α) κοπής χόρτων και κλάδων στο Βόρειο Παράπλευρο οδικό δίκτυο της ΠΑΘΕ (S.R.) απομακρύνοντας άγρια βλάστηση και αποκαθιστώντας την ομαλή διέλευση σε όλο το πλάτος της οδού.

β) κλάδευση δέντρων στην 1ηΕπ.Οδό (Κατερίνη-Παραλία) απομακρύνοντας κλαδιά  που ήταν επικίνδυνα και εμπόδιζαν την ορατότητα και την διέλευση οχημάτων και πεζών, καθώς και καλλωπισμό των φοινικόδεντρων στην νησίδα.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εν λόγω παρεμβάσεων, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου τονίζει: «Η οδική ασφάλεια αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Ο καθαρισμός του οδικού δικτύου ευθύνης μας από την παρόδια βλάστηση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή διέλευση οχημάτων και πεζών».