Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Η Β. Μακεδονία άφησε εκτός Μουντιάλ την Ιταλία

440

Η Βόρεια Μακεδονία έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Παλέρμο, με νίκη 1 – 0 επί της Ιταλίας και την άφησε εκτός τελικής φάσης για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ.  

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της πέτυχε η γειτονική μας χώρα, η οποία μετά την παρθενική της συμμετοχή σε Euro, μπορεί να ονειρεύεται ότι θα βρεθεί και σε τελική φάση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Οι παίκτες της Β. Μακεδονίας, οι οποίοι είχαν νικήσει στα προκριματικά και στη Γερμανία, με γκολ του Τραϊκόβσκι στο 92ο λεπτό σόκαραν τους Ιταλούς, οι οποίοι θα δουν από την τηλεόραση δεύτερο σερί Μουντιάλ.

Η Β. Μακεδονία στην θα πάει Πορτογαλία, όπου την Τρίτη (29/3) θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Κατάρ κόντρα στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι Πορτογάλοι δυσκολεύτηκαν αλλά κατάφεραν να νικήσουν 3-1 την Τουρκία και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος προηγήθηκαν 2-0, αλλά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν κι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν λίγο πριν το φινάλε, αλλά ο Γιλμάζ αστόχησε σε πέναλτι στο 85ο λεπτό. Ο Νούνιες «κλείδωσε» την πρόκριση στο 94’.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ»

Πέμπτη (24/3) – Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 21:45

Πορτογαλία – Τουρκία 3-1

Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία 0-1

Σουηδία – Τσεχία 1-0

Ουαλία – Αυστρία 2-1

Σκωτία – Ουκρανία (αναβλήθηκε)