Λάρισα: Ιερέας «έγινε καπνός» από τα δικαστήρια – Δικάζονταν για την υπεξαίρεση 3,8 εκ. ευρώ – Τί επικαλείται η πλευρά του

262

Ξαφνικό πρόβλημα υγείας της μητέρας του επικαλείται ο 45χρονος ιερέας ο οποίος “έγινε  καπνός” χθες από το δικαστήριο, μόλις ολοκλήρωσε την απολογία του και πριν η έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανακοινώσει την απόφαση της με την οποία του  επέβαλε ποινή 15 ετών για υπεξαίρεση 3,8 εκ ευρώ.

Ο ιερέας είναι ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης που είχε συνταράξει την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και την κοινωνία των Φαρσάλων όταν αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση από τα ταμεία του, μέσω της φουσκωμένης μισθοδοσίας των ιερέων της περιοχής. Η υπόθεση ήρθε στο φως χάρη στην παρατηριτικότητα ενός τραπεζικού υπαλλήλου ο οποίος ενημέρωσε την αρμόδια ΔΟΥ και ξεκίνησε έρευνα η οποία οδήγησε τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου δυο ιερείς και τέσσερις εφοριακούς, (εκ των οποίων ο ένας ιερέας και ένας εφοριακός αθωώθηκαν).

Ο ιερέας είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια φυλάκισης  στο πρώτο δικαστήριο για την υπεξαίρεση 1εκ ευρώ περίπου και οδηγήθηκε στη φυλακή. Ακολούθως του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπεξαίρεση του υπόλοιπου ποσού. Από το Σεπτέμβριο του 2020 και με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκανε δεκτή αίτηση αναστολής της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, είναι ελεύθερος.

Χτες το  δικαστήριο με απόφαση του, “έσπασε” τα ισόβια και του επέβαλε ποινή 15 ετών. Ο συνήγορος του, δικηγόρος Νίκος Δαγκλής,  δήλωσε στην ΕΡΤ πως ο πελάτης του αποχώρησε εσπευσμένα από το δικαστήριο μόλις πληροφορήθηκε ξαφνικό σοβαρό πρόβλημα υγείας της μητέρας του. Την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα όπως είπε πρόκειται καταθέσει αίτηση συγχώνευσης των ποινών και κατά συνέπεια ο ιερέας, ο οποίος έχει εκτίσει ήδη 17 χρόνια κάθειρξης, θα παραμείνει ελεύθερος.

Να σημειωθεί πως οι δύο γυναίκες συγκατηγορούμενες και πρώην εφοριακοί της ΔΟΥ Φαρσάλων κηρύχθηκαν αθώες, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί με κάθειρξη 12 ετών.