Στέλιος Ρόκκος – Μιχάλης Stavento: Αποκάλυψαν τι δουλειά έκαναν πριν ασχοληθούν με το τραγούδι και μας άφησαν άφωνους

460

Στέλιος Ρόκκος και Μιχάλης Stavento παραχώρησαν μία ιδιαίτερη συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ!, που κυκλοφορεί με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Οι δύο αγαπημένοι τραγουδιστές «άνοιξαν» την καρδιά τους και μίλησαν για τη φιλία που τους ενώνει, τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της μουσικής και τους ρόλους του πατέρα και συντρόφου.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από όσα είπαν

Στην Αθήνα πότε ήρθατε για πρώτη φορά;

Μιχάλης: Εγώ είχα έρθει για να σπουδάσω ηχοληψία – εικονοληψία. Αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φορά που με είχαν καλέσει από μια εκπομπή που παρουσίαζε τότε ο Θέμης Γεωργαντάς στο Mad να κάνω την πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση. Φτάνω με το αμάξι από Αλεξανδρούπολη – Αθήνα και στο ύψος του Χίλτον γίνεται χαμός από την κίνηση. Έχω αργήσει οικτρά. Είμαι και ψαρωμένος τότε, σκέφτομαι «έχουν πάει όλα λάθος». Παρατάω το αμάξι στον δρόμο, παίρνω ένα ταξί και…

Στέλιος: …και πήγε στην εκπομπούλα του!

Μιχάλης: Η πλάκα είναι πως όταν γύρισα δεν βρήκα το αμάξι. Το είχε σηκώσει ο γερανός. Θέλω να καταλήξω με αυτή την ιστορία στο ότι αγχώθηκα τόσο πολύ εκείνη την ώρα που είπα «τέλος, δεν μπορώ να ζήσω έτσι». Γέμισε το στομάχι μου τοξίνες.

Στέλιος: Η δική μου πρώτη επαφή με την Αθήνα έγινε σε πολύ μικρή ηλικία, γύρω στα 16. Έφυγα από τη Λήμνο και ήρθα εδώ για να μπαρκάρω στα καράβια. Αυτό ήταν το πλάνο, βρήκα όμως κάτι φιλαράκια, περνούσαμε ωραία και έμεινα στην Αθήνα πιάνοντας δουλειά σε έναν φούρνο τελικά.

Πέρα από το τραγούδι, τι άλλες δουλειές έχετε κάνει; 

Μιχάλης: Πολλές δουλειές. Διανομέας ποτών, διανομέας πετρελαίου θέρμανσης, οικοδομή να τοποθετώ πλακάκια.

Στέλιος: Πλακάκια και εγώ έβαζα. Επίσης, έχω δουλέψει πολύ στα χωράφια, σε γεωργικές εργασίες. Μέχρι και σε λιπάσματα έχω δουλέψει, τι να σου λέω τώρα. Μιλάς με δυο παιδιά που είναι αυτοδημιούργητα. Δεν είχαν την τύχη οι οικογένειές μας να έχουν χρήματα και εμείς την πολυτέλεια να μη δουλεύουμε. Από 12 χρόνων παιδί με θυμάμαι να δουλεύω. Μετά τα 14 δεν ξαναζήτησα λεφτά από τους δικούς μου.

Με τα πρώτα σας χρήματα τι αγοράσατε;

Στέλιος: Εγώ μια κιθάρα.

Μιχάλης: Εγώ δεν μου είχα πάρει τίποτα, να φάω ήθελα. Άσε που δεν έφταναν τα χρήματα για κάτι άλλο. Θυμάμαι, ωστόσο, ότι με τα πρώτα χρήματα που είχα μαζέψει από τα κάλαντα αγόρασα ένα ζευγάρι παντόφλες στη μητέρα μου.

Θυμίζουμε ότι και τους δύο απολαμβάνουμε μαζί με τον Χρήστο Μάστορα και την Μαρίζα Ρίζου στην κριτική επιτροπή του Χ-Factor, στο MEGA, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 22:10.