Σχόλιο της Κ.Ο.Β. Εκπαιδευτικών Πιερίας του ΚΚΕ για τα προβλήματα του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης

453

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την Ερώτηση που έκανε το ΚΚΕ στη Βουλή για τα σοβαρότατα κτηριακά προβλήματα του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, στο κτήριο του 2ου ΓΕΛ «έβρεξε» σοβάδες, όπου από τύχη δεν τραυματίστηκε κανένας εκπαιδευτικός ή μαθητής.  Και τώρα φυσικά θυμήθηκαν να κλείσουν το σχολείο για επισκευές συντήρησης, οδηγώντας για μια ακόμη φορά το εκπαιδευτικό έργο στις οθόνες των υπολογιστών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σχεδόν 40 χρόνια στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα (και όχι μόνο σε αυτό)! γίνεται παραπάνω από ορατό το αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της παιδείας. Η συντήρηση των σχολικών κτηρίων (η οποία μάλιστα πρέπει να γίνεται την περίοδο του καλοκαιριού) θεωρείται κόστος για την κυβέρνηση. Ενώ την ίδια στιγμή δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Ευθύνες βέβαια έχουν διαχρονικά και οι Διοικήσεις του Δήμου Κατερίνης που επέτρεψαν να φτάσει σε αυτή την κατάσταση το σχολικό κτήριο. Να μπει τέλος σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Εδώ και τώρα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα  ώστε να δοθεί έκτακτη κρατική χρηματοδότηση, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η ολοκληρωμένη επισκευή – συντήρηση του σχολικού κτιρίου για την ασφαλή και αξιοπρεπή λειτουργία του για τους μαθητές και για τους καθηγητές