Με οδηγό τους Αγωνιστές του 21 !!!

591
* Η φωτο από την 25η Μαρτίου του 2019.

Του Ηλία Χρυσικού*

Αύριο γιορτάζουμε την Εθνική παλιγγενεσία και τη σύστασή μας σε Ανεξάρτητο Έθνος – Κράτος.

Το νεοελληνικό κράτος, παρ΄ όλο που πέρασε από “χίλια – μύρια κύματα” και πολλές φορές “διά πυρός και σιδήρου”, άντεξε και φθάσαμε ως το σήμερα.

Η διαδρομή του, -από τις απαρχές του μέχρι σήμερα-, ήταν γεμάτη από σκληρές ιστορικές εμπειρίες, πτωχεύσεις, πολέμους, εθνικούς διχασμούς, εμφύλιες συρράξεις και ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Και όμως η πολιτικά οργανωμένη Ελληνική κοινωνία άντεξε και αντέχει…

Μπορεί ακόμα τα τραύματα του Ιστορικού παρελθόντος, να μην έχουν επουλωθεί -πλήρως- και να είναι ευδιάκριτα.

Το νεοελληνικό κράτος όμως επιβίωσε και γιορτάζουμε μία ακόμα φορά την 25η Μαρτίου.

Οι “πληγές” του νεοελληνικού κράτους και κατά συνέπεια της Ελληνικής κοινωνίας, είναι ακόμα ανοιχτές καθώς τις συνέπειες τις βιώνουμε ακόμα με έντονο τρόπο.

Γι΄ αυτό δυστυχώς ακόμα, γινόμαστε μάρτυρες στην καθημερινότητα μας, συμπεριφορών και πράξεων, που δεν συνάδουν με ένα σύγχρονο Δημοκρατικό Κράτος.

Με άλλα λόγια παρατηρείται ένας υφέρπων και ασυναίσθητος -πολλές φορές-, κοινωνικός φασισμός.

Γι΄ αυτό, έστω και τώρα, εν έτει 2022 θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε σταδιακά να αναμορφώσουμε την πολιτική μας κοινωνία, -Κράτος και κοινωνία δηλ. μαζί-, έχοντας ως απώτερο στόχο την κοινωνική “χειραφέτηση”.

Ο Αγώνας του 1821 φίλοι μου, παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος. Μπορούμε με λίγη θέληση να διατηρήσουμε τον Εθνικό μας χαρακτήρα, τις παραδοσιακές αρετές και πιστοί στις Εθνικές μας ρίζες και να ανταποκριθούμε στις εντολές της Ιστορίας μας.

Μπορούμε να επιβιώσουμε, μόνο αν είμαστε πάντοτε ενωμένοι και πρόθυμοι, με οδηγό σύμβολο και λάβαρο την φλόγα από τις καρδιές των Αγωνιστών, για τον διακαή πόθο για την Ελεύθερη ζωή, την Πίστη τους και την αυτοθυσίας τους για την Πατρίδα μας.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr