Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Την παράταση της προθεσμίας ανέγερσης κατοικίας για τα αγροτικά οικόπεδα στην Καλλιθέα Πιερίας, ζητά με Κοινοβουλευτική της Ερώτηση η Βουλευτής

435

Η Βουλευτής κατέθεσε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, για το ζήτημα των αγροτικών οικοπέδων στην Καλλιθέα Πιερίας, που είχαν παραχωρηθεί σε ακτήμονες.

Η κυρία Μάνη επισημαίνει ότι λόγω της βαθιάς οικονομικής ύφεσης, στην οποία περιήλθε η χώρα την τελευταία δεκαετία, πολλοί εξ αυτών δεν κατάφεραν να ανεγείρουν την κατοικία τους εντός της προθεσμίας των δέκα ετών που οριζόταν.

Συνεπώς, απευθύνει το ερώτημα στον Υπουργό, αν προτίθεται να προχωρήσει σε ρύθμιση ή σε εκ νέου παράταση της προθεσμίας ανέγερσης κατοικίας, ώστε οι ιδιοκτήτες των αγροτικών οικοπέδων στην Καλλιθέα Πιερίας να μην απωλέσουν τις ιδιοκτησίες τους.

«Είναι πολύ σημαντικό στην κρίσιμη χρονική συγκυρία να στηρίξουμε εμπράκτως τους ευπαθείς συμπολίτες μας, ώστε να μην απωλέσουν τα οικόπεδά τους», καταλήγει χαρακτηριστικά η Βουλευτής.