Σ. Τσιόδρας: “Είναι λάθος να μην δίνουμε προσοχή στην Όμικρον”

395

Παρά το γεγονός πως η μετάλλαξη Όμικρον έχει μικρότερη επίπτωση στους σκληρούς δείκτες, “θα ήταν λάθος να μην την προσέξουμε”, είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σε εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ για την πορεία της πανδημίας.

Και αυτό, όπως εξήγησε, “γιατί και αυτή η μετάλλαξη προκαλεί τη νόσο, σοβαρές νοσηλείες αλλά και θανάτους”.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ειδικοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, που σχολίασε την άνοδο των κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα μας. Όπως υπογράμμισε, ο αριθμός των νοσηλειών είναι σταθερός και εκτίμησε πως θα δούμε επιπέδωση της καμπύλης τις επόμενες ημέρες.

Συμπλήρωσε πως το επόμενο διάστημα θα φύγουμε από τον αριθμό των κρουσμάτων και η προσοχή θα πρέπει να στραφεί στους σκληρούς δείκτες, όπως είναι οι θάνατοι και ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.

Στην εκδήλωση συζητήθηκε και το θέμα της κατάργησης της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως οι μάσκες θα μείνουν για πολύ καιρό ακόμη στη ζωή μας, ειδικά στα νοσοκομεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εντούτοις, η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η χρήση της να καταργηθεί από τον Σεπτέμβριο.