Indian Wells: Η Iga Swiatek κατέκτησε τον τελικό, Top 3 η Σάκκαρη (videos+highlights)

Μετά την Ντόχα, η Iga Swiatek θριάμβευσε και στο Indian Wells, κερδίζοντας στον τελικό τη Μαρία Σάκκαρη με 2-0 σετ. Μετά τη σπουδαία πορεία της, η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια θα βρίσκεται από αύριο στις 3 κορυφαίες της παγκόσμιας κατάταξης της WTA!

642

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε, αλλά δεν ήταν στη μέρα της, ο αέρας δυσκόλεψε τις προσπάθειες και των δυο παικτριών, η Iga Swiatek ωστόσο τον “δάμασε” από ένα σημείο κι έπειτα, για να επιβληθεί της Ελληνίδας τενίστριας με 6-4, 6-1 και να γίνει η νεά πρωταθλήτρια του Indian Wells.

Η Swiatek είναι η πιο φορμαρισμένη παίκτρια αυτή τη στιγμή στον κόσμο, καθώς έφτασε με τη νίκη αυτή τις 11 διαδοχικές νίκες στο tour και κατέκτησε τα δυο πρώτα 1000άρια της σεζόν, στην Ντόχα και στο Indian Wells.

Κατέκτησε τον 5ο τίτλο της καριέρας της η 20χρονη Πολωνή (5-1), η οποία μετράει 5 συνεχόμενες νίκες σε τελικούς και μάλιστα χωρίς να έχει χαμένο σετ σ’ αυτούς τους 5 τελικούς και χωρίς να χάσει περισσότερα από 5 games σε κάποιον απ’ αυτούς!

Ο αέρας δυσκόλεψε και τις δυο φιναλίστ πάρα πολύ και μόνο στο 1ο σετ έγιναν 7 break σε 10 games! Η Σάκκαρη προηγήθηκε με 1-0 και με 2-1, όμως η Swiatek ισοφάρισε σε 1-1 και 2-2 και κράτησε πρώτη το σερβίς της, για να περάσει μπροστά με 3-2.

Στη συνέχεια “έσπασε” ξανά το σερβίς της Ελληνίδας η Πολωνή, που προηγήθηκε με 4-2, αλλά η Σάκκαρη κέρδισε τους 8 από τους 9 επόμενους πόντους και ισοφάρισε σε 4-4. Η Swiatek κράτησε το σερβίς της σε ένα κομβικό σημείο, πέρασε μπροστά με 5-4 και σε ένα μεγάλο game με 3 ισοπαλίες, “έσπασε” ξανά τη Σάκκαρη και κέρδισε το σετ με 6-4, στην 3η της ευκαιρία.

Αυτό άνοιξε το δρόμο για τη Swiatek, που ήταν αισθητά καλύτερα πια από τη Σάκκαρη στο 2ο σετ. Φάνηκε να συνηθίζει καλύτερα τις συνθήκες στο γήπεδο η νεαρή Πολωνή, που είχε 2 break points στο 2ο game, όπου η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 1-1, ενώ αργότερα έκανε break στο 4ο και στο 6ο game και “ξέφυγε” πολύ γρήγορα με 5-1 στο 2ο σετ.

Στο 7ο game επέστρεψε από το 0-30 και με 4 διαδοχικούς πόντους έκανε το 6-1, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 20 λεπτά αγώνα.

Η Swiatek θα είναι φυσικά και η μεγάλη κερδισμένη στην παγκόσμια κατάταξη, αφού θα ανεβεί στο Νο.2 του κόσμου αύριο και θα έχει μπροστά της μόνο την Ashleigh Barty. Για πρώτη φορά θα ανεβεί τόσο ψηλά η Πολωνή αθλήτρια.

Νέο ιστορικό ρεκόρ θα πραγματοποιήσει και η Μαρία Σάκκαρη, που μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει στον 2ο τίτλο της καριέρας της (1-4 σε τελικούς), έπαιξε όμως για 1η φορα σε έναν τόσο μεγάλο τελικό και θα γίνει η 1η Ελληνίδα τενίστρια που θα μπει στο Top 5 αλλά και στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού θα ανεβεί στο Νο.3 αύριο.