Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Πρόσκληση στον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελο Συρίγο, να επισκεφτεί την Κατερίνη και το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

491

Η Βουλευτής, κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Υφυπουργό, τον ενημέρωσε για το εξαιρετικό έργο που πραγματοποιείται στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Σε έναν κλάδο, άμεσα συνδεδεμένο με την αγορά εργασίας, ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Η κυρία Μάνη μάλιστα τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την Κατερίνη και το Τμήμα Logistics, κάτι που ο Υφυπουργός τη διαβεβαίωσε πως θα προγραμματίσει το προσεχές διάστημα.

Συζήτησαν ακόμα για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως φυσικά και για το σημαντικό μέτρο της επιδότησης στο ρεύμα των φοιτητών, με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο. Μία στοχευμένη ρύθμιση, με σκοπό τη στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους στη δύσκολη σημερινή συγκυρία.

Αντικείμενο συζήτησης υπήρξαν επίσης οι δράσεις εξωστρέφειας της Βιβλιοθήκης της Βουλής, όπως και η δυνατότητα συνεργειών με τις Βιβλιοθήκες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Στόχος, ο πλούτος της Βιβλιοθήκης της Βουλής να είναι άμεσα προσβάσιμος από όλους τους φοιτητές της χώρας.

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, η κυρία Μάνη δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για τη δωρεά των βιβλίων του που πραγματοποίησε ο κ. Συρίγος προς τη Βιβλιοθήκη της Βουλής. Τα πολύτιμα εγχειρίδιά του θα κοσμούν στο εξής τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Υφυπουργός, ευχαρίστησε με τη σειρά του τη Βουλευτή για τη συνάντηση και τη διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνουν σε επικοινωνία για όλα τα θέματα που αφορούν την Τριτοβάθμια και όχι μόνο εκπαίδευση στην Πιερία.