Indian Wells: Τεράστια Σάκκαρη προκρίθηκε στα ημιτελικά του (videos+highlights)

Μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη, που νίκησε και την Elena Rybakina με 2-0 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Indian Wells!

574

Ακόμα πιο κοντά στον πολύ σπουδαίο τίτλο του Indian Wells πλησίασε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Elena Rybakina με 7-5, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του BNP Paribas Open.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του τελευταίου προημιτελικού, μεταξύ της Paula Badosa και της Veronika Kudermetova. Αν περάσει η Kudermetova, η Σάκκαρη θα γίνει από απόψε η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια στην ιστορία που θα μπει στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Διαφορετικά, θα πρέπει να προκριθεί στον τελικό για να εξασφαλίσει την είσοδό της στην 5άδα.

Η Rybakina έκανε ένα φανταστικό ξεκίνημα στο ματς και προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1, όμως η Σάκκαρη αφού κράτησε ένα δύσκολο service game για το 2-4, έκανε το break back και μείωσε σε 3-4. Όσο περνούσε η ώρα πατούσε και καλύτερα στο court η Μαρία, που έκανε νέο break στο 11ο game, πέρασε μπροστά με 6-5 και τελικά κατέκτησε το σετ με 7-5, κερδίζοντας τα 6 από τα 7 τελευταία games του.

Λίγο έλειψε να μείνει πίσω με break από το 2ο game και στο 2ο σετ η Μαρία, που επέστρεψε από το 0-1, 0-40, έσβησε συνολικά 4 break points και ισοφάρισε σε 1-1. Ήταν game ψυχολογίας, όπως αποδείχτηκε και εκ του αποτελέσματος, αφού η 26χρονη Ελληνίδα έκανε break στο επόμενο game και πέρασε μπροστά με 2-1, σερβίροντας επιτυχώς και για το 3-1.

Είχε ευκαιρίες για να κάνει και το double break η Σάκκαρη, που δεν τις αξιοποίησε, το πιο σημαντικό όμως ήταν πως δεν επέτρεψε στην Rybakina να φτάσει σε break point στο υπόλοιπο του αγώνα και στο 10ο game σέρβιρε για το 6-4, “κλειδώνοντας” τη μεγάλη πρόκριση σε 1 ώρα και 38 λεπτά.

Αυτή ήταν η 15η φετινή νίκη της Σάκκαρη (15-4 το 2022), που θα βρεθεί σε ακόμα έναν πολύ μεγάλο ημιτελικό. Η 26χρονη Ελληνίδα ήταν ημιφιναλίστ πέρσι στο Roland Garros, στο US Open, στο WTA Finals και στο Μαϊάμι, φτάνοντας τώρα στον 6ο ημιτελικό της σε 1000άρι, Finals ή Slam μέσα στους τελευταίους 12 μήνες!

Για τη φετινή σεζόν θα είναι ήδη ο 3ος της ημιτελικός – και 3ος συνεχόμενος – μετά από τα τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης (WTA 500) και της Ντόχας (WTA 1000). Στην Αγία Πετρούπολη είχε φτάσει έως τον τελικό, ενώ στην Ντόχα τη σταμάτησε στα ημιτελικά η Iga Swiatek, που βρίσκεται και στα ημιτελικά του Indian Wells (θα παίξει με τη Simona Halep).

Η Σάκκαρη θα επιστρέψει αύριο στο Stadium 1 του Indian Wells Tennis Garden για τα ημιτελικά, όπου θα συναντήσει είτε την περσινή πρωταθλήτρια, Paula Badosa, είτε τη Veronika Kudermetova.