Κατερίνη: Ιεραποστολικές ομιλίες του Επισκόπου Αρούσας κ. Αγαθόνικου

254

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος πραγματοποίησε Ιεραποστολικές Ομιλίες στην Κατερίνη, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη 8 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα Κατερίνης, τελέστηκε κατά το Βυζαντινό Λειτουργικό Τυπικό η Ακολουθία της Παννυχίδας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου κ. Αγαθονίκου, ο οποίος ακολούθως μίλησε σε Ιερατική Σύναξη Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 13 Μαρτίου ο Θεοφιλέστατος κ. Αγαθόνικος συγχοροστάτησε με τον οικείο Αρχιερέα στον Κατανυκτικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, και στη συνέχεια πραγματοποίησε επίκαιρη ομιλία με την ευκαιρία εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον ομιλητή Επίσκοπο για τις εμπεριστατωμένες ομιλίες που πραγματοποίησε, προσαρμοσμένες στο εκάστοτε ακροατήριο, καθώς και για την ιεραποστολική μαρτυρία του, που αγγίζει και το χριστιανικό ποίμνιο της Πιερίας.

Εξέφρασε μάλιστα τη χαρά του, διότι η τοπική Εκκλησία έχει προσφέρει Ιεραποστόλους, μεταξύ των οποίων ανήκει και ο Θεοφιλέστατος κ. Αγαθόνικος, καθώς είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου. Άλλωστε, και δύο αδελφοί της ίδιας Ιεράς Μονής ανήκουν στους στενούς συνεργάτες του στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Πρόκειται για τον Ιερομόναχο Πορφύριο και τον Ιεροδιάκονο Μάξιμο.

Παράλληλα, το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως διατηρεί στενή συνεργασία με Ιεραποστολικά Κλιμάκια σε Αφρική και Ασία, συνδράμοντας το πολυσχιδές έργο τους.