Κατερίνη: Αποστολές μαθητών & εκπαιδευτικών από εννέα χώρες  στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο του Erasmus + (φωτο)

352

Εθιμοτυπική επίσκεψη  στο Δημαρχείο Κατερίνης, αντιπροσωπειών μαθητών και καθηγητών εννέα χωρών, μεταξύ των οποίων μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Γυμνασίου (Δευτέρα) και  του 4ου Λυκείου (Τρίτη), στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος Erasmus + πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, χθες Δευτέρα 14/03 πραγματοποίησαν επίσκεψη στο πλαίσιο του προγράμματος KA 229 “Be Entusiastic Search the treasure” μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις εξής χώρες: Ιταλία, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Λετονία, καθώς και από το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης.

Επιπλέον, σήμερα Τρίτη 15/03, στο πλαίσιο του προγράμματος Ready, Stead, Quick: Walk around the city and save the world μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις εξής χώρες: Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ρουμανία, καθώς και από το 4ο Λύκειο Κατερίνης.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής, τις αποστολές υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου,  η οποία αφού μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ έκανε λόγο για  την σπουδαιότητα των προγραμμάτων και των δράσεων που αναπτύσσονται από την «πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής σχολικής κοινότητας».

Παράλληλα, παρουσίασε σύντομα videos για τις πρωτοβουλίες  ενδυνάμωσης του τουριστικού brand μέσω του «Experience Katerini» και μέσω της περαιτέρω ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Ευχαριστίες για την υποδοχή και πληροφορίες για την ταυτότητα του προγράμματος έδωσαν αφενός, η διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης Αναστασία Παντελιάδου και η υπεύθυνη – καθηγήτρια Ιωάννα Φλουρή. Αφετέρου, ο διευθυντής του 4ου Λυκείου Κατερίνης Γιώργος Μακρής, η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ευαγγελία Δόλλα, καθώς και η  εκπαιδευτικός Μαρία Μητρούλη.

Ακολούθησε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.