Η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα γίνει άλλοθι για να ξεπλυθεί ο Ευρωατλαντικός Ιμπεριαλισμός

όπως επιχειρούν εντέχνως τα μεγάλα αστικά ΜΜΕ της παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης

422

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Το δικό τους ντόρο δίνουν από ότι φαίνεται τα εγχώρια ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, στην εκστρατεία δημιουργίας αντιρωσικού κλίματος, στοχεύοντας στο θυμικό και στο λαϊκό συναίσθημα.

Η συστράτευση αυτή από τα ΜΜΕ, γίνεται, όχι για να αναδείξουν μέσα από την αντικειμενική ενημέρωση πτυχές του άδικου πολέμου και τις εξελίξεις αυτού, αλλά για να δαιμονοποιηθεί η Ρωσία, απενοχοποιώντας παράλληλα τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό που είναι αυτός που άπλωσε το φυτίλι του πολέμου και άναψε ο Ρώσικος ιμπεριαλισμός.

Στην Ουκρανία συγκρούεται ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός με τον Ρώσικο ιμπεριαλισμό και θύματα τους λαούς της περιοχής.

Ένας πόλεμος που γίνεται για το μοίρασμα των αγορών, για την χάραξη νέων ζωνών επιρροής, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους.

Στην Ουκρανία δεν πολεμάει η «δημοκρατία» – «ελευθερία» της Δύσης  ενάντια στον αυταρχισμό της Ρωσίας, του Πούτιν.

Μέσα από αυτή την κίβδηλη διαχωριστική γραμμή διαπερνάει όλη η αστική προπαγάνδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για να αθωωθεί ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που έχουν την ευθύνη για χιλιάδες αιματοκυλίσματα, σφαγές, καταστροφές και πολέμους.

Και στον πόλεμο αυτό η αλήθεια κακοποιείται συστηματικά, με τα εγχώρια ΜΜΕ να έχουν επιλέξει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, που υπαγορεύεται  από τις ανάγκες και την στρατηγική του κεφαλαίου στην χώρα μας.

Αυτή την στρατηγική υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δυο στήριξαν  τον «στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ», δίνοντας παραπέρα «γη και ύδωρ» στους αμερικανο-νατοικούς (λιμάνι Αλεξανδρούπολης, στρατιωτική μονάδα επιθετικών ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, πεδίο βολής Λιτοχώρου) εμπλέκοντας την χώρα μας στα πολεμοκάπηλα – ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Υπό αυτό το πρίσμα φιλτράρεται η είδηση και η ενημέρωση για τα γεγονότα  στην Ουκρανία, αποσιωπώντας για τον χαρακτήρα και αυτού του πολέμου, σαν απότοκος των οξυμένων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων που έχουν στην περιοχή  ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΡΩΣΙΑ.

Η ευρωατλαντική διεύρυνση  του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη,  με στόχο την γεωστρατηγική, πολιτική και οικονομική περικύκλωση της  Ρωσίας, έχει διαγραφεί από το κάδρο των διάφορων αναλύσεων που γίνονται σε τηλεοπτικά και ειδησεογραφικά πάνελ για την ενημέρωση του κόσμου.

Από την άλλη η Ρωσία δεν είναι η ΕΣΣΔ που κατάφερε για 70 χρόνια να ενώσει τους λαούς και να συμβιώσουν μαζί και ειρηνικά, αλλά είναι η καπιταλιστική Ρωσία που συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, θέλοντας να δυναμώσει την θέση της σε αυτό, προασπίζοντας τα συμφέροντα της αστικής της τάξης που κάνει κουμάντο στην οικονομία και κατά επέκταση την πολιτική.

Για αυτό ο Πούτιν αποπνέει από αντικομουνισμό και «αντισοβιετισμό» όπως έκανε στο πολεμικό του διάγγελμα που λίγο πολύ είπε ότι  ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι φταίνε για το Ουκρανικό ζήτημα.

Από αυτή την σκοπιά είναι ψεύτικο το δίλημμα που προβάλλουν άμεσα ή έμμεσα  ΜΜΕ και λοιποί παρατρεχάμενοι του συστήματος  ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία, ΕΕ ή Ρωσία  προπαγανδίζοντας μονομερώς υπέρ του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Το πραγματικό δίλημμα είναι ή με τους λαούς ή με τους ιμπεριαλιστές.

Στην βάση αυτή πρέπει να οργανωθεί η πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, με χιλιάδες ανθρώπους κυρίως γυναικόπαιδα να έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς.

Να απαιτήσουμε η χώρα μας να μην γίνει ορμητήριο πολέμου για τους αμερικανο-νατοικούς ιμπεριαλιστές και να μην συμμετάσχει κανένας Έλληνας φαντάρος η αξιωματικός σε πολεμικές επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα μας.

Έχουμε χρέος να παλέψουμε από την μεριά της ιστορίας όπου η ανυπότακτη – λαϊκή πάλη θα γκρεμίσει τον βάρβαρο και σάπιο καπιταλισμό που γεννάει  πολέμους, πρόσφυγες και εκμετάλλευση.