O πόλεμος στην Ουκρανία είναι επιθετικός ή όχι ;

471

Του Ηλία Χρυσικού*

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι οραματίζονται λαούς αγαπημένους, πολιτικούς φωτισμένους, συνειδήσεις αφυπνισμένες καθώς στα διεθνή τηλεοπτικά & εθνικά δίκτυα βλέπουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Γράφω δύο αράδες για τα γεωπολιτικά θέματα της Ρωσίας και μοιράζομαι κάποιες σκέψεις, πιστεύοντας ότι είναι “τροφή” για σκέψη.

  1. Το ΝΑΤΟ είχε υποσχεθεί το 1990 στη Ρωσία να μη επεκταθεί ανατολικά πέραν της Γερμανίας, ως αντάλλαγμα της ρωσικής αποδοχής της ενώσεως των δύο Γερμανιών.
  2. Οι ΗΠΑ άνευ αιτίας την τελευταία δεκαετία έχουν αποσυρθεί από τις συμφωνίες τους με την Ρωσία για τον περιορισμό των βαλλιστικών πυραύλων στην Ευρώπη.
  3. Οι ΗΠΑ επεκτάθηκαν κατά κύματα από το 1994 και εξής στην Ευρώπη, φθάνοντας τώρα μέχρι και τα σύνορα της Ρωσίας·
  4. Στους Ρώσσους απάντησαν οι ΝΑΤΟϊκοί ειρωνικά, ότι οι πύραυλοί τους στην Ευρώπη -στα σύνορα της Ρωσίας- στοχεύουν στο … Ιράν.
  5. Τοποθέτηση εχθρικών πυραύλων τόσο κοντά στη Ρωσία καταργεί το μόνο στρατιωτικό της πλεονέκτημα, δηλ. την πυρηνική πυραυλική ισχύ, και την ισχυρή πυραυλική αντιαεροπορική της άμυνα.
  6. Το ΝΑΤΟ έχει εισαγάγει σε επίσημα έγγραφά του ως εχθρό, την Ρωσία -ονομαστικά-, την οποία άλλες φορές αξιωματούχοι του συγκαταλέγουν στον “άξονα του κακού” (Β. Κορέα, Ιράν, Συρία, Ρωσία)
  7. Οι ΗΠΑ από το 1997 -όταν η Ρωσία ήταν στα “γόνατα” ακόμη-, εκδήλωναν, ότι επιθυμούν την τριχοτόμησή της και κυρίως τον χωρισμό της από την Ουκρανία, ώστε η Ρωσία να μην είναι ευρασιατική δύναμη, αλλά ασιατική -ο μέγας Μπρεζίνσκι, όπως θα δείτε εδώ: https://gr.pravoslavie.ru/125665.html-.
  8. Τα ναζιστικά τάγματα της Ουκρανίας, όπως το AZOV, εξοπλίστηκαν από την Δύση και έχουν θέση στρατιωτική μονάδας στις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, με άρματα, τεθωρακισμένα και πυροβολικό (https://www.youtube.com/c/AZOVmedia)
  9. Φανταζόμαστε τί θα είχε γίνει στην Ελλάδα, αν η “Χρυσή Αυγή” είχε συντελέσει στην ανατροπή της νόμιμου Κυβερνήσεως και εξοπλιζόταν ως στρατιωτικός σχηματισμός ;
  10. Οι Ρώσσοι στράφηκαν στους Τούρκους, επειδή εμείς μετά τον Κ. Καραμανλή καταργήσαμε κάθε συνεννόηση μαζί τους. Προ τούτου, μας είχαν δώσει τα καλύτερα πολεμικά τους συστήματα (S-300, TOR m-1, OSA-8, Zubr)
  11. Ο λιμός που έκανε (3) τρία εκατομμύρια Ουκρανούς να πεθάνουν, δεν οφειλόταν στους “Ρώσσους”, άλλωστε και οι Ρώσσοι υπέφεραν το ίδιο -Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ-.Ο Στάλιν ήταν Γεωργιανός και οι υπεύθυνοι του Holodomor, του λιμού, ήταν Εβραίοι Σταλινικοί (Μπέρια, Γκαγκάνοβιτς, Γιάγκοντα … )
  12. Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι -κατά την εκτίμησή μου- προληπτικός, ως αποτροπή εγκαταστάσεως επιθετικών εκεί ΝΑΤΟϊκών όπλων και πυρηνικών κατά της Ρωσίας.

Κλείνοντας δύο ερωτήματα:

α. ο πόλεμος του 1912 που απελευθέρωσε την Μακεδονία μας, όταν οι Έλληνες εδώ ήταν μόνο 30% του πληθυσμού (με 40% Τούρκους, 20% σλαβόφωνους & 10% Εβραίους κ.ά.) ήταν επιθετικός ή όχι ;

β. Η Μικρασιατική Εκστρατεία, ήταν επιθετικός πόλεμος ή όχι ;

Πήγα αρκετά χρόνια πίσω αλλά αλήθεια τι είναι ;

Καλή Σαρακοστή !!!

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr