Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές

371

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων, ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω μίας μακροσκελούς επιστολής, η οποία ως ένα βαθμό διέρρευσε σήμερα, ενώ αύριο θα δει το φως της δημοσιότητας στις επαρχιακές εφημερίδες της Γαλλίας.

“Ζητάω την εμπιστοσύνη σας για μία νέα θητεία στην προεδρία της Δημοκρατίας”, αναφέρει στην επιστολή του ο Μακρόν, λέγοντας ότι είναι υποψήφιος για να ανακαλύψει μαζί με τους πολίτες “τη γαλλική και ευρωπαϊκή απάντηση στις προκλήσεις του αιώνα”.

Ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει πως γνωρίζει ότι στη διάρκεια αυτής της πρώτης πενταετούς θητείας του δεν κατάφερε να πετύχει όλα όσα θα ήθελε. Ως προς την δεύτερη θητεία του, ο Μακρόν υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει ανεξαρτησία χωρίς οικονομική ανάπτυξη και ότι στόχος του θα είναι η μείωση της φορολόγησης της εργασίας και της παραγωγής. Επισημαίνει επίσης την πρόθεσή του να δώσει προτεραιότητα στα θέματα της παιδείας “ούτως ώστε όλα τα παιδιά στη Γαλλία να έχουν τις ίδιες δυνατότητες επιτυχίας”.

Ο Μακρόν αναφέρει, τέλος, ότι δεν θα μπορέσει λόγω της ουκρανικής κρίσης να κάνει μία προεκλογική εκστρατεία έτσι όπως θα την ήθελε, σημειώνοντας ωστόσο την πρόθεσή του να εκθέσει με διαφάνεια στον γαλλικό λαό το σχέδιο του για να συνεχίσει η Γαλλία να προοδεύει.