Επιμελητήριο Πιερίας ΤΩΡΑ: Συνάντηση Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης με τους Βουλευτές της Πιερίας

268

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κωνσταντίνου Ρέχα, οι 4 Βουλευτές της Πιερίας κ.κ. Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Σάββας Χιονίδης και Μπέττυ Σκούφα συναντούν αυτή την ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου.

Η συνάντηση αφορά στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και στις προτάσεις για να αποφευχθούν οι όποιες πολύ οδυνηρές συνέπειες.

Ο Σύλλογος ζητά την στήριξη των Βουλευτών του Νομού αλλά και την προώθησή τους σε ευήκοα ώτα στην Αθήνα. Τους παρέδωσαν δε το σύνολο των προτάσεών τους στο παρακάτω έγγραφο:

Η κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου απευθυνόμενη στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: Δίνετε έναν πραγματικό αγώνα. Οι εποχές είναι δύσκολες. Αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται. Η ΝΔ προσπαθεί να στηρίξει τον εμπορικό κόσμο και την επιχειρηματικότητα. Δυστυχώς ήρθε η κρίση στην Ουκρανία και θα πληγεί η εφοδιαστική αλυσίδα. Πιστεύω ότι θα λυθούν κάποια θέματα στα φορολογικά, ΕΝΦΙΑ κλπ. Είμαστε πρωτοπόροι μέσα στην πανδημία για το κόστος της ενέργειας. Τα βλέπω λογικά όσα αναφέρθηκαν. Θα μεταφέρουμε τα προβλήματα. Θα είμαστε σε επαφή, αλλά δυστυχώς θα υποστούμε τις συνέπειες του πολέμου στην Οικονομία.

Η κα Μπέττυ Σκούφα ανέφερε περιληπτικά ότι: Τα προβλήματα που τέθηκαν αφορούν όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις σας. Εκλογές με την πρώτη ευκαιρία γιατί η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τίποτα. Υπήρχαν χρήματα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία από το Ταμείο Ανάπτυξης, εξαιρεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επαναφορά 120 δόσεων. Η κατάσταση είναι τραγική. Λάθος η βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Ο κος Φώντας Μπαραλιάκος ανέφερε εν ολίγοις ότι: Η κυβέρνηση μείωσε 17 φόρους. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Έγιναν λάθη. Είχαμε προγράμματα – όπως το ΓΕΦΥΡΑ. Μειώθηκε το ΦΠΑ. Θα γίνουν νέες ρυθμίσεις. Είμαστε στη διάθεσή σας. Το περιβάλλον είναι δύσκολο. Να δούμε και τον τουρισμό γιατί υπάρχει πόλεμος. Εύχομαι να βρεθούν λύσεις.

Ο κος Σάββας Χιονίδης ανέφερε: Καλή η πρωτοβουλία σας. Για την Επιστρεπτέα ένα μέρος θα πρέπει να επιστραφεί. Υπήρξαν αδικίες. Η κυβέρνηση κάνει παρεμβάσεις. Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από 22% το αφορολόγητο έγινε 9%. Πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ. Συμφωνώ για το Ταμείο Ανεργίας των εμπόρων. Για την ΔΕΗ θα γίνουν νέες ρυθμίσεις.

 

Συμπερασματικά, οι βουλευτές ανέφεραν ότι κατανοούν τα προβλήματα των εμπόρων, ωστόσο όπως δήλωσαν ο πόλεμος θα φέρει δυστυχώς ακόμα περισσότερα. Ωστόσο θα μεταφέρουν τις προτάσεις του Συλλόγου στην Κυβέρνηση και θα επανέλθουν.