Η Ολλανδία στέλνει 200 αντιαεροπορικούς πυραύλους στην Ουκρανία – Αμυντικό εξοπλισμό θα στείλει και η Γαλλία

479

Η Ολλανδία θα προμηθεύσει 200 αντιαεροπορικούς πυραύλους στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, ανέφερε η ολλανδική κυβέρνηση σε επιστολή της προς το κοινοβούλιο το Σάββατο, μετέδωσε το Reuters.

Είπε επίσης ότι θα μετακινήσει το προσωπικό της ολλανδικής πρεσβείας από την πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας στο Γιάροσλαβ, πέρα από τα σύνορα στην Πολωνία, λόγω της επιδείνωσης της ασφάλειας.

Με βάση τα αιτήματα της Ουκρανίας “η Ολλανδία θα παράσχει 200 αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger”, ανέφερε η επιστολή.

“Μαζί με τους συμμάχους μας, το Υπουργείο Άμυνας στοχεύει να τους παραδώσει το συντομότερο δυνατό”.

Οι πύραυλοι προστίθενται στον εξοπλισμό που έχει ήδη υποσχεθεί η Ολλανδία νωρίτερα αυτό το μήνα, συμπεριλαμβανομένων τυφεκίων, πυρομαχικών, συστημάτων ραντάρ και ρομπότ ανίχνευσης ναρκών.

Η τσεχική κυβέρνηση ενέκρινε το Σάββατο την αποστολή όπλων και πυρομαχικών αξίας 8,57 εκατ. δολαρίων για να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί απέναντι στην επίθεση της Ρωσίας, ανακοίνωσε το τσεχικό υπουργείο Άμυνας.

Το φορτίο, το οποίο περιλαμβάνει πολυβόλα, τυφέκια εφόδου και άλλα ελαφρά όπλα, θα παραδοθεί από την τσεχική πλευρά σε τοποθεσία που θα επιλέξει η Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο. “Η βοήθειά μας δεν έχει τελειώσει!”, ανέφερε το υπουργείο στο Twitter.

Η Γαλλία αποφάσισε να στείλει αμυντικό στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία για να στηρίξει τη χώρα κατά της εισβολής της Ρωσίας, δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού, προσθέτοντας ότι το θέμα της αποστολής επιθετικών όπλων βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση.

“Μπορείτε να φανταστείτε ότι η αποστολή του εξοπλισμού είναι περίπλοκη αυτή τη στιγμή”, δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γαλλίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, καύσιμα και πολυβόλα στέλνει το Βέλγιο στην Ουκρανία, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Ντερ Κρόο σε ανάρτησή του στο Twitter.

“Η Ουκρανία ζήτησε από το Βέλγιο ποσότητα καυσίμων για να προμηθεύσει τα στρατεύματά της. Η χώρα μας έχει δεχθεί και θα παράσχει 3.800 τόνους καυσίμων.

Το Βέλγιο θα προμηθεύσει επίσης 2.000 πολυβόλα στον ουκρανικό στρατό. Η περαιτέρω ανάλυση των αιτημάτων συνεχίζεται” σημείωσε ο κ. Ντε Κροο.