Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων και επίκεντρο τον Πολιτισμό

338

Μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και ιδιαίτερα εποικοδομητική με θέματα που έχουν να κάνουν με τα  έργα πολιτισμού είχε η Αντιπεριφερειάχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου με την νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Πιερίας κα Σταυρούλα Σδρόλια.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης  Παπαχρήστος και η Διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής κα  Μπέττυ Παρτσαλίδου.

Στην ατζέντα της συζήτησης περιλαμβάνονταν θέματα που αφορούν τους αρχαιολογικούς χώρους και συγκεκριμένα αυτούς που διεξάγονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου. Στο τραπέζι τέθηκε το θέμα συντήρησης των κερκίδων, του ηλεκτροφωτισμού, των χώρων υγιεινής καθώς και του περιβάλλοντος χώρου, του αρχαίου θεάτρου Δίου. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα βελτίωσης του ηλεκτροφωτισμού και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του κάστρου Πλαταμώνα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που υλοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με σωστικές ενέργειες και εργασίες καθαρισμού εντός των υδατορεμάτων και των αντιπλημμυρικών τάφρων στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού πάρκου Δίου.

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου: «Υψηλά στις προτεραιότητές μας ως περιφερειακή αρχή βρίσκεται η ανάδειξη των μνημειακών χώρων της Πιερίας και η δημιουργία σημείων αναφοράς με αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Θεωρούμε ότι το μέλλον της Πιερίας  είναι στενά συνυφασμένο με τη δάσωση και την ανάδειξη της πολιτιστικής, ιστορικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς».

Παράλληλα η κα Σοφία Μαυρίδου επεσήμανε πως από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  θα γίνει ότι είναι απαραίτητο, όπως αυτό συμβαίνει κάθε φορά, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού όπου θα τεθούν όλα τα θέματα που αφορούν τον πολιτισμό στην Πιερία.

Αμφότερες οι πλευρές υποσχέθηκαν να είναι σε συνεργασία και συνεννόηση για τα επικείμενα έργα και συμφώνησαν ότι από κοινού μπορούν να γίνουν πολλές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα των χώρων διεξαγωγής του Φεστιβάλ Ολύμπου αλλά και θα αναδείξουν με τον βέλτιστο τρόπο τους αρχαιολογικούς χώρους, ιδιαίτερης και ξεχωριστής ιστορικής σημασίας.