Qatar Open: Ρεβάνς και 8άδα στην Ντόχα η Σάκκαρη (video)

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε ρεβάνς από την Jessica Pegula κερδίζοντάς την με 2-0 σετ, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Qatar Open στην Ντόχα. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Coco Gauff.

548

Ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Jessica Pegula με 6-4, 7-5, πήρε τη ρεβάνς για την ήττα της από την Αμερικανίδα στον 4ο γύρο του Australian Open τον προηγούμενο μήνα και εξασφάλισε την παρουσία της στους αυριανούς προημιτελικούς του Qatar Open.

Έπαιξε πολύ καλό τένις η Σάκκαρη, η οποία ολοκλήρωσε το ματς με 27 winners και 35 αβίαστα λάθη, με την Pegula να έχει ένα λάθος λιγότερο και μόλις 7 winners. Η 26χρονη Ελληνίδα έμεινε πίσω με break και στα δυο σετ από νωρίς, αλλά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να φτάσει σ’ αυτή τη straight sets νίκη.

Στο 1ο σετ από το 0-2 ισοφάρισε άμεσα σε 2-2 και κέρδισε τα 6 από τα 8 επόμενα games, για να το κατακτήσει με 6-4. Και στο 2ο σετ ήταν πίσω με 0-2 και ισοφάρισε σε 2-2, έχοντας άμεση απάντηση στο break της Αμερικανίδας.

Το σετ αυτό ήταν πιο κλειστό και η Pegula είχε συνεχώς ελαφρύ προβάδισμα εξαιτίας του σερβίς της, το οποίο διατήρησε έως το 5-4. Η Σάκκαρη δεν είχε πρόβλημα να σερβίρει για την παραμονή της στο σετ και τελικά έφτασε στο καθοριστικό break στο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5. Στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για το 7-5 και “κλείδωσε” τη νίκη σε 1 ώρα και 44 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 3η νίκη της Σάκκαρη απέναντι στην Pegula, σε 4 συναντήσεις. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη, έφτασε επίσης τις 10 νίκες στη φετινή χρονιά (10-3) και προκρίθηκε στον πρώτο της μεγάλο προημιτελικό για το 2022. Θυμίζουμε πως στο προηγούμενο τουρνουά της, το 500άρι της Αγίας Πετρούπολης, είχε φτάσει μέχρι τον τελικό.

Αύριο, θα διεκδικήσει την είσοδό της στα ημιτελικά της Ντόχα, απέναντι σε μια άλλη Αμερικανίδα, τη 18χρονη Coco Gauff, που έκανε μεγάλο ματς νωρίτερα και απέκλεισε τη Νο.3 του ταμπλό, Paula Badosa, με 6-2, 6-3.

Για 4η φορά θα συναντήσει την Gauff η Σάκκαρη, η οποία είχε ηττηθεί στο χώμα στην τελευταία της αναμέτρηση από τη νεαρή Αμερικανίδα, την είχε κερδίσει όμως στις 2 προηγούμενες και προηγείται συνολικά στο head-2-head με 2-1 νίκες.