ΚΥΣΕΑ: Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια για το φυσικό αέριο

263

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11 π.μ.  η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία έδωσε το “παρών” και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, έγινε ανάλυση της κατάστασης μετά τις χθεσινές ανησυχητικές εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Η Ελλάδα, όπως τονίζεται, βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η οποία συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

Σχετικά με τους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς μας στην Ουκρανία, οι ελληνικές αρχές στο Κίεβο και τη Μαριούπολη βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν την οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί.

Στη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό, στη πρώτη γραμμή βρέθηκε και το ενεργειακό.  Όσον αφορά, λοιπόν, στην προμήθεια φυσικού αερίου, εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση του ομαλού εφοδιασμού της χώρας.